Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft inleder ny rond i "Mac mot pc"

Microsoft gör en Apple och utmanar sin konkurrent direkt i en ny reklamfilm om fördelarna med Surface Pro 3.

Mellan 2006 och 2009 körde Apple en serie reklamfilmer där Mac och pc ställdes direkt mot varandra, personifierade av skådespelarna John Hodgman och Justin Long som spelade de båda datormärkena.

Nu har Microsoft lanserat en liknande reklamfilm där Apples Macbook Air får det svettigt i en jämförelse med Microsofts nya kombinerade surfplatta och bärbara dator Surface Pro 3. Till skillnad från Apples filmer är det inte människor som porträtterar datorerna, men tonen är likartad när Mac-användaren inser fördelarna med Surface.

Microsoft har gjort tre stycken filmer där funktioner som tryckskärmen, det vikbara stället och möjligheten att använda en digital penna lyfts fram. Microsoft refererar till och med Apples nuvarandra Iphone-slogan "Du är starkare än vad du tror" när Surface-användaren lite nedlåtande försöker trösta den stackars Mac-användaren.

Microsoft lanserade Surface Pro 3 i maj, och den släpps i Sverige och ytterligare 24 länder den 28 augusti.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.