Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Aktiveringslåset i IOS 7 minskar stölder

Stölder av IOS-enheter har minskat sedan Apple införde aktiveringslåset med IOS 7, enligt polisen i New York, San Francisco och London.

Apples IOS-enheter är populära också bland tjuvar. Med IOS 7 lanserade Apple ett aktiveringslås som kräver att användaren loggar in med samma Apple ID som användes för att aktivera enheten även om den formaterats och installerats på nytt.

Poliser i New York, San Francisco och London ser nu att antalet Iphone-stölder minskar och menar att Apples aktiveringslås är en av anledningarna, skriver New York Times.

Iphone-stölder i San Francisco rapporteras ha minskat med 38 procent och i London med 24 procent när polisen tittar på data sex månader före och efter funktionen lanserades med IOS 7.

New York säger att stölder av Apple-produkter minskade med 19 procent och att grova stölder minskade med 29 procent under de första fem månaderna under 2014, jämfört med samma period året före.

I april gjorde Apple gemensam sak med ett antal andra mobiltillverkare för att se till att liknande funktioner som aktiveringslåset ska finnas i alla smarta mobiltelefoner som säljs. Några delstater i USA har infört i sin lagstiftning att en så kallad "kill switch" måste finnas.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.