Aktiveringslåset i IOS 7 minskar stölder

Stölder av IOS-enheter har minskat sedan Apple införde aktiveringslåset med IOS 7, enligt polisen i New York, San Francisco och London.

Apples IOS-enheter är populära också bland tjuvar. Med IOS 7 lanserade Apple ett aktiveringslås som kräver att användaren loggar in med samma Apple ID som användes för att aktivera enheten även om den formaterats och installerats på nytt.

Poliser i New York, San Francisco och London ser nu att antalet Iphone-stölder minskar och menar att Apples aktiveringslås är en av anledningarna, skriver New York Times.

Iphone-stölder i San Francisco rapporteras ha minskat med 38 procent och i London med 24 procent när polisen tittar på data sex månader före och efter funktionen lanserades med IOS 7.

New York säger att stölder av Apple-produkter minskade med 19 procent och att grova stölder minskade med 29 procent under de första fem månaderna under 2014, jämfört med samma period året före.

I april gjorde Apple gemensam sak med ett antal andra mobiltillverkare för att se till att liknande funktioner som aktiveringslåset ska finnas i alla smarta mobiltelefoner som säljs. Några delstater i USA har infört i sin lagstiftning att en så kallad "kill switch" måste finnas.