Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

RÄTTEGÅNG APPLE VS SAMSUNG

Juryn har tagit beslut i rättegången

Den senaste månadens rättegång är över. Både Apple och Samsung bedöms som delvis skyldiga till patentintrång efter juryns överläggningar.

Halv fem på fredagen amerikansk tid meddelade juryn att man tagit beslut i rättegången mellan Apple och Samsung. Domen blev en blandning av att fria och fälla båda företagen, rapporterar Cnet.

Av de fem patent Samsung stämdes över fann juryn de skyldiga i tre fall. Alla de enheter stämningen gällde befanns göra intrång på patent -647, som har med igenkänning av länkar att göra, och patent -172 som har med autokorrigering av text att göra.

Vad gäller patent -721 som beskriver upplåsning av en enhet genom att svepa med fingret var det bara vissa av enheterna som befanns göra intrång.

Helt friade blev Samsung vad gäller patenten -414 som behandlar synkronisering av data mellan enheter, samt patent -949 som beskriver ett allmänt gränssnitt för sökning.

Apple å sin sida dömdes för ett av Samsungs två patent. Apple friades vad gäller patentet som täcker digitala videosamtal, men fälldes för patentet som beskriver organisering av foton och videor.

Lägre skadestånd än begärt

Samsung dömdes att betala 119,6 miljoner dollar, motsvarande 778,5 miljoner kronor. Det är betydligt mindre än de 14 miljarder kronor Apple krävde.

För Apples del dömdes man att betala 158 400 dollar, motsvarande drygt en miljon kronor för användande av patent -449 för att organisera foton och videor.

Enligt Recode har Apple redan rapporterat en felräkning till domstolen. En av Samsungs telefonmodeller som dömts för patentintrång har det inte utdelats skadestånd för. Juryn ska samlas under måndagen för att räkna ut skadeståndssumman igen. Om domen säger Apple i ett uttalande:

Vi är tacksamma mot juryn och domstolen för deras tjänster. Dagens dom förstärker det som andra domstolar runt om i världen redan har funnit, nämligen att Samsung medvetet stulit våra idéer och kopierat våra produkter. Vi kämpar för att försvara det hårda arbete vi lägger ner i produkter som Iphone, som våra anställda viger sina liv åt att skapa och leverera till våra kunder.

Samsung har än så länge avböjt att kommentera domen. Det kompletta dokumentet som juryn fyllt i gällande domen finns tillgänglig att läsa.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.