Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rättegång Apple vs Samsung

Patentmålet mellan Apple och Samsung försenas

Den pågående rättegången mellan Apple och Samsung kan påverkas när ett gammal mål mellan Apple och Motorola nu tas upp igen.

Slutpläderingen i rättegången om #patentintrång mellan Apple och Samsung var planerad till måndagen. Båda parterna ges två timmar för att sammanfatta sitt fall och redovisa vilka slutsatser man anser att juryn bör dra utifrån de framlagda bevisen.

I fredags togs dock två gamla patentfall mellan Apple och Motorola upp igen, denna gång i domstolen CAFC (Court of Appeals for the Federal Circuit) i Washington D.C. Företagens fall avfärdades ursprungligen 2012 på grund av brist på bevismaterial, men har nu alltså öppnats igen av en annan instans.

Ett av de patent målet gällde har nummer 5 946 647, samma patent som Samsung nu stäms för att ha gjort intrång på. Patentet täcker en teknik att känna igen särskilda data i en text, exempelvis datum och klockslag. För detta krävs en så kallad analysserver i systemet. Hur denna analysserver definieras kan nu påverka rättegången.

Definition av "analysserver"

I den nuvarande rättegången har begreppet analysserver inte definierats på något särskilt sätt, men det gjorde den i det äldre fallet. Samsung har tidigare hänvisat till just delen av patentet som beskriver analysservern och hävdat att deras egen tillämpning fungerar på ett annorlunda sätt.

Domare Lucy Koh har gett både Apple och Samsung extra tid för att avgöra om de vill ändra något i sina framläggningar i ljuset av att fallet mellan Motorola och Apple nu öppnats igen. De båda parternas slutplädering blir därmed senarelagda, men planeras att ske under tisdagen enligt Recode.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.