Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple och Shazam förbereder ny musikfunktion i IOS

En ny funktion för att känna igen och identifiera musik förbereds för IOS 8, enligt en rapport från Bloomberg. Apple uppges samarbeta med Shazam om tjänsten.

Apple uppges förbereda en ny funktion för att känna igen musik i #IOS 8. Enligt Bloomberg ska Apple samarbeta med Shazam Entertainment för att implementera funktionen.

Shazam ligger bakom en app med samma namn som kan identifiera låtar som spelas i omgivningen och matcha låten mot en databas. Shazam har idag över 90 miljoner användare per månad.

Enligt rapporten kommer funktionen att integreras i IOS på ett sätt liknande hur Twitter och Facebook idag finns inbyggda som tjänster. Det ska gå att aktivera igenkänningen via Siri.

Tidigare har 99mac rapporterat att Apple överväger att lansera en strömmande musiktjänst för att möta konkurrensen från Pandora och Spotify. Enligt Bloomberg uppger nu källor att en sådan tjänst redan testas internt på Apple, men att den inte är lanserad ännu för att inte påverka försäljningen av nedladdad musik.

Andra förändringar i Apples musikstrategi som det ryktats om är en fristående Itunes Radio-app, låtar i högre kvalitet och en version av Itunes för Android.

Apple väntas visa upp den åttonde versionen av sitt mobila operativsystem under WWDC den 2 juni.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.