Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

IOS 8

Rykte: Itunes Radio får egen app

Apples tjänst Itunes Radio som används för att strömma musik som en personlig radiostation kan enligt 9to5mac flyttas till en egen app i IOS 8.

#Itunes Radio lanserades 2013 i USA i samband med att IOS 7 släpptes. Tjänsten gav användare möjligheten att strömma musik från Itunes Store som en eller flera personliga radiostationer med vissa begränsningar. Det går bara att byta låt ett visst antal gånger, och musiken som spelas går givetvis också att köpas. Itunes Radio kan upplevas gratis med reklamavbrott, men det ingår också för prenumeranter på Itunes Match utan reklam.

Itunes Radio har hitills varit en del av musik-appen i IOS. Enligt 9to5mac planerar dock Apple att flytta tjänsten till en egen app i IOS 8, som förväntas komma under 2014.

Offensiv mot konkurrenter

Itunes Radio har setts som ett svar till tjänster som Pandora och svenska Spotify har en radiofunktion som fungerar på ett liknande sätt. Enligt siffror från Statista dominerar fortfarande Pandora den amerikanska marknaden, där 31 procent av de tillfrågade uppgav att de använt tjänsten den senaste månaden. Motsvarande siffror för Itunes Radio var 8 procent, och för Spotify 6 procent.

Globalt sett är bilden till viss del en annan, även om en jämförelse är svår då tillgången på tjänsterna är så olika mellan länder. Spotify finns i 55 länder och uppger sig ha över 24 miljoner användare, varav sex miljoner är betalande Premium-användare.

Apples vd Tim Cook påstod i oktober förra året att Itunes Radio redan fått 20 miljoner aktiva användare. Sedan februari 2014 finns Itunes Radio också tillgängligt i Australien utöver hemlandet USA. Pandora finns förutom i USA i Australien och Nya Zeeland, och företaget säger sig ha över 150 miljoner användare.

Mer framträdande plats

Syftet med att flytta Itunes Radio till en fristående app uppges vara att ge tjänsten en mer synlig plats i IOS så att den tydligare framstår som ett alternativ till Pandora och Spotify. Användargränssnittet ska enligt 9to5mac inte skilja sig markant från hur det ser ut idag, och några nya funktioner har inte nämnts.

Apple har de senaste åren frigjort allt fler delar från musik-appen i IOS. Med IOS 5 flyttades videouppspelning till en egen app, och i IOS 6 flyttad poddradio till egna appen Podcaster. 2012 fick Itunes University-innehåll en egen app.

Än så länge finns Itunes Radio inte tillgänglig i Sverige, även om rykten gör gällande att Apple förbereder att sprida tjänsten till fler länder under 2014.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.