Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Snabbtest

Google lanserar film- och musiktjänster i Sverige

Google lanserar idag musiktjänsten Google Play Music i Sverige. Att få full tillgång till allt tjänsten erbjuder kostar 79 kronor i månaden. Google erbjuder också hyra och köp av film via Google Play.

Googles musiktjänst Google Play Music har nu lanserats i Sverige. Tjänsten finns tillgängliga via webben och via Android- eller IOS-enheter. För att få tillgång till tjänsten krävs dock först registrering via en webbsida.

#Google Play Music erbjuds på två sätt. Standardkontot är gratis, men erbjuder inte tillgång till Googles strömmande musikutbud eller radiofunktionen. Däremot ingår uppladdning av upp till 20 000 egna låtar som går att komma åt via webben eller sin mobila enhet. Det går också att köpa låtar, och priserna motsvarar Itunes med 9 - 12 kronor för en enstaka låt och cirka hundralappen för ett album.

Med ett Premium-konto ges utöver detta tillgång till Googles musikarkiv, som består av cirka 20 miljoner låtar. Det finns också en radiofunktion inbyggd och till skillnad från #Itunes Radio går det att hoppa över så många låtar man vill. Ett premium-konto kostar 79 kronor i månaden.

Drar pengar automatiskt

För att registrera sig för tjänsten krävs att man anger betalkortsuppgifter, även om man bara är intresserad av standardkontot eller den gratis testperioden på 30 dagar. Näst testperioden är över kommer Google automatiskt att börja dra 79 kronor i månaden för tjänsten, så för den som vill prova gäller det att komma ihåg att avsluta prenumerationen i tid för att inte åka på en kostnad.

Google Play Music påminner med sina funktioner om en blandning mellan Spotify och Itunes. Den erbjuder strömmande musik och radio som Spotify, och kan ladda upp användarens egna musik för åtkomst via nätet liknande Match-funktionen i #Itunes.

Att importera det befintliga musikbiblioteket görs genom en speciell app kallad Musikhanteraren. Appen kan leta i Itunes, eller i musikmappen på datorn efter musik att integrera med Google Play.

Själva musikuppspelningen sker sedan i webbläsaren, eller på IOS via en speciell app. Appen verkar i dagsläget bara finnas i en Iphone-version, som dock också fungerar på Ipad men med uppförstorat utseende.

Hyra och köpa filmer
I samband med lanseringen av Google Play Music har också Google Play fått en filmavdelning. Tjänsten erbjuder både uthyrning och köp av film, som kan ses via webbläsare på dator, via en Android- eller IOS-enhet eller på en tv via Chromecast. Att hyra film kostar mellan 29 och 49 kronor, och då går den att ses obegränsat antal gånger under 48 timmar. Köpfilm varierar i pris mellan 79 kronor och 139 kronor beroende på hur ny filmen är och om det är en HD-version eller ej.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.