Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nyheter vecka 11

Det händer mycket saker på en vecka som vi inte hinner skriva om. Prylar släpps, appar uppdateras och nyheter flödar. Här kommer en bunt länkar, tips och annat anmärkningsvärt från veckan som varit. Vi visar också resultaten från veckans läsarundersökningar.

Nya prylar

JBL lanserar Authentics L16 och L8

JBL:s nya högtalarserie Authentics kombinerar "JBL:s legendariska ljud" med ny teknik och retrodesign. Det rör sig om två stycken trådlösa högtalare för hemmet som har stöd för Airplay, DLNA och Bluetooth för att strömma musik från andra trådlösa enheter.

L16 har ett kabinett av valnötsträ och 3-vägs högtalare med sex stycken 50W-förstärkare. Den är utrustad med en optisk-, 3,5 mm- och en analog RCA-ingång och en analog skivspelaringång med inbyggt RIAA-steg. Authentics L8 har ett kabinett med blank svart finish och 2-vägs högtalare med fyra stycken 30W-förstärkare. Den kommer utrustad med en optisk ingång.

JBL Authentics L16 finns tillgänglig nu för 8 990 kronor, medan L8 kommer att finnas från slutet av mars för 5 490 kronor.

Creative lanserar Aurvana Platinum och Aurvana Gold

Creative lanserar nya modeller av headset i serien Aurvana där flaggskeppet heter Aurvana Platinum och den kring en tusenlapp billigare modellen Aurvana Gold.

Nytt är tekniken Shareme som låter två lyssnare med var sitt Creative-headset lyssna på ljud från samma enhet. Två personer kan exempelvis använda samma smarta mobil för att lyssna på en ljudbok eller se en film tillsammans.

De båda modellerna har stöd för NFC och aktiv bullereliminering och Bluetooth 3.0. Båda paren stöder också multipunkt-anslutningar, vilket exempelvis betyder att ett headset kan vara kopplat till både användarens smarta mobil och surfplatta samtidigt.

Aurvana Platinum har 50 mm-element och mikrofoner för att aktivt minska på buller runt omkring med upp till 90 procent, medan Aurvana Gold har 40 mm–element och mikrofoner som aktivt minskar buller med upp till 85 procent. De laddningsbara batterierna i båda modellerna klarar upp till 15 timmar uppspelning utan aktiv bruseliminering.

Creative Aurvana Platinum och Aurvana Gold finns tillgängliga i butiker nu och kostar 2 995 kronor respektive 1 995 kronor.

Skriven av Ida Blix Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.