Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Facebook lägger ner sin e-posttjänst

Internetjätten Facebook meddelar nu att man lägger ner den egna e-posttjänsten.

Facebook tillkännagav nyligen köpet av meddelandetjänsten Whatsapp för 123 miljarder kronor. Nu tar företaget bort en av sina egna kommunikationsmöjligheter i form av #Facebook Mail. I ett ett utskick till Facebooks användare meddelar man att e-posttjänsten läggs ned.

Facebook lanserade sin e-posttjänst med adresser som slutar på @facebook.com i november 2010, men det fick aldrig något riktigt genomslag. Företaget fick kritik då man 2012 ändrade användares profiler till att visa Facebook-adressen och dölja övriga e-postadresser. Tanken uppgavs vara att göra användares egna e-postadresser mer privata, men ändringen tolkades som ett försök att prioritera Facebooks e-post framför andra.

Framtida meddelanden som skickas till användares Facebook-adresser kommer att vidarebefodras till deras angivna vanliga e-postkonto.

Att satsningen på e-post nu läggs ner kan tolkas som att Facebook nu väljer att lägga krutet på direktmeddelanden i form av exempelvis Messenger. Företagets vd Mark Zuckerberg talade nyligen på #Mobile World Congress, där han befäste deras vision att koppla samman världens alla människor. Han kommenterade också köpet av Whatsapp:

"Whatsapp är värt mycket mer än 19 miljarder dollar. Det är svårt att argumentera för det idag eftersom de gör så lite vinst. Men det finns väldigt få tjänster som når en miljard människor, och de som finns är alla oerhört värdefulla."

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.