Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ljudtest

Test: Fem portabla Bluetooth-högtalare

99mac testar fem väldigt olika högtalare där alla har tre saker gemensamt. De är trådlösa via Bluetooth, portabla genom batteridrift och de ligger i det lite högre prisspannet 1 500 - 2 000 kronor.

Jawbone Jambox Mini

#Jambox Mini skulle ursprungligen inte ha varit en del av detta test, men när jag slog igång den upptäckte jag att den inte alls är långt ifrån några av de större högtalare som den tävlar mot. Den är alltså överlägset minst och lättast av de högtalare jag testar och är inte mycket större än en Iphone och går därför ner i fickan på mina jeans, vilket övriga inte ens är i närheten av att göra. I och med den snygga aluminium‑designen är den också tålig och passar därför utmärkt för äventyr. Funktionsmässigt mäter sig Jambox Mini utan det minsta tvivel. Med Bluetooth 4.0, högtalartelefon och Multi‑point är den redo för det mesta. Den kommer i färgerna lila, röd, grafitgrå, silver, blå, turkos, grön, orange och gul.

Storebror och ledstjärnan i denna klass, Jambox hade nog ljudmässigt mätt sig bättre mot de övriga tävlande i testet, men som jag nosade lite på så är Jambox Mini förvånansvärt nära de övriga. Mer än dubbelt så stora Sol Republic Deck ligger exempelvis på ungefär samma nivå som denna minimala högtalare. Den orkar inte riktigt upp i samma volym som de övriga och kan givetvis inte heller leverera samma kraft i basregistret som några av de större motståndarna. Det här är en rolig högtalare att ta med sig ut men som kanske inte passar som köksradio då den inte riktigt fyller ett rum på ett behagligt sätt.

Praktiska detaljer

Jambox Mini är gjord i aluminium med knappar och reglage i plast. Till skillnad från Creative Airwave HD känns plastinslagen på denna inte alls billiga eller inkonsekventa vid användande, tvärtom känns de istället väldigt välgjorda. Ett trevligt exempel på detta är på- och avslagningsknappen vilken lyser upp i olika färger beroende på läge. Precis som några av de andra högtalarna i testet laddas Jambox Mini med Micro‑USB och tack vara Bluetooth 4.0 uppgår batteritiden till hela 10 timmar.

Ljudtest

Observera att det här inte är ett exakt test utan en ungefärlig bild av om högtalaren utmärker sig på något speciellt sätt, exempelvis starkare bas än övriga.

Trots sin ringa storlek hänger Jambox Mini med i matchen. När jag har stark volym blir ljudet förvrängt och det börjar låta väldigt ansträngt för den stackars lilla högtalaren. Tittar man runt på utbudet i ungefär samma storleksklass och något mindre finns det en uppsjö av olika alternativ för en betydligt billigare peng, men jag vill gärna tro att det här är kvalitet och att ljudet och tåligheten faktiskt är bättre än alla dessa små högtalare för 500 kronor.

Jambox Mini

Mått
154 x 24,5 x 58 mm (bredd x djup x höjd)
Vikt
255 g
Batteritid
cirka 10 timmar
Bluetooth
4.0
NFC
Nej
Ljudingång
Aux
Övrigt
Högtalartelefon, Multi-point
Pris
cirka 1 495 kronor
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.