Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple köper nytt appföretag till sina kartor

Embark är ett företag med ett tiotal appar för resenärer i App Store. Nu rapporteras att Apple köpt företaget för att integrera deras information i sina egna kartor.

För omkring ett år sedan gick Apples vd Tim Cook ut offentligt och bad om ursäkt för den bristande kvaliteten på deras egna karttjänst. Sedan dess har företaget arbetat med att förbättra sina kartor och bland annat köpt flera kartföretag. Nu senast i raden finns Embark, rapporterar Jessica Lessin.

Medan kartkonkurrenten Google redan erbjuder information om resor med kollektivtrafik har Apple hänvisat till andra appar från App Store så här långt. Det kan dock vara på väg att ändras i och med köpet av Embark.

Det är ett mindre företag i USA som tagit fram flera gratis appar för resor med kollektivtrafik. Deras appar finns ännu kvar i App Store, medan Android-versionerna plockats bort. Jessica Lessin skriver att Apple bekräftat köpet, men att de inte vill kommentera det ytterligare.

"Vi vet inte hur mycket Apple betalat för teamet bestående av flera personer som de köpte nyligen. Men vi har hört från insatta personer att planen är att integrera tekniken från Embark i Apples kartor."

Embark grundades 2011. I november föra året investerade BMW i företaget som sa att de hade fler än en halv miljon användare. Enligt Lessins källor hade de problem med att få fram en vettig affärsplan vilket antagligen bidrog till deras vilja att sälja.

Kartföretag som Apple köpt

Placebase (kartdata, 2009)
Poly9, C3 Technologies (3D-kartor, 2010, 2011)
Wifislam (Inomhusdata, 2013)
Locationary, Hopstop, Embark (Resedata, 2013)

Källa: Jessica Lessin

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.