Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nästa generation 15-tums Macbook Pro dyker upp i prestandatester

UPPDATERAD. Apples kommande generationer av Macbook Pro har dykt upp i prestandatester på nätet. Senaste testet är med en 15-tums Macbook Pro utrustad med Haswell-processor och 16 GB internt minne.

I och med att Intel lanserade sin nya processorarkitektur Haswell trodde många att Apple skulle uppdatera sina modeller av Macbook Pro under sin utvecklarkonferens #WWDC i juni. Så blev inte fallet och Apple uppdaterade bara Macbook Air i sitt bärbara sortiment.

Förra månaden dök det upp resultat i databasen till det populära prestandatestet Geekbench 2 som verkade komma från den kommande generationen 13-tums Macbook Pro. Under gårdagen dök nya resultat upp som verkar komma från den kommande generationen 15-tums Macbook Pro, med kodnamnet AAPLJ45,1.

Precis som med 13-tums modellen är det oklart om det här rör sig om modellen med eller utan Retina-skärm. I prestandatestet har 15-tums datorn en ny Haswell-processor och 16 gigabyte internt minne. Geekbenchpoängen blir 12 497, vilket är ungefär vad den nuvarande generationen får. Den största fördelen med Haswell handlar dock om energisnålhet, vilket märks kanske tydligast i de nya Macbook Air som når upp till 12 timmar i batteritid.

Det sitter en Intel Core i7 på 2,4 GHz i den testade maskinen tillsammans med Intels nya integrerade grafik Iris Pro 5200. Intel har sagt att den här processorn tillsammans med den integrerade grafiken är 2-2,5 gånger snabbare än i7-processorn med Intel HD Graphics 4000 som sitter i den nuvarande generationen Macbook Pro med Retina.

Apple har tidigare också satt i ett dedikerat grafikkort i sina 15-tums Macbook Pro för ökad prestanda, men det går rykten om att Apple funderar på att nöja sig med den integrerade grafiken, åtminstone i en del modeller, för att få bättre batteritid.

Primate Labs som gör Geekbench säger till Macrumors att prestandatestet samlar in information om grafik också och att den här testade maskinen inte verkar ha något dedikerat grafikkort utöver integrerade grafiken Iris Pro 5200. Primate Labs säger också att det är möjligt att Geekbench missat ett dedikerat grafikkort på grund att en bugg i mjukvaran, men att deras tester så här långt visat att Geekbench ser dedikerade grafikkort även om det har stängs av inför testet.

Den testade maskinen kör en särskilt version av OS X Mavericks, 13A2052, likt den tidigare testade 13-tums Macbook Pro.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.