Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Jubel och klang när Apple Store Malmö öppnade

Drygt 500 personer hade ställt sig i kö till öppnandet av Sveriges andra Apple Store i köpcentrumet Emporia strax söder om centrala Malmö. Butikspersonalen var som vanligt väldigt entusiastisk, men det var ändå aningen nedtonat jämfört med öppnandet av butiken i Täby Centrum tidigare i höstas.

99mac-redaktionen gav sig ut på en roadtrip från ett snötäckt Stockholm ner till ett aningen mindre snötäckt Malmö och det nya gigantiska köpcentrumet Emporia där Apple öppnat sin andra Apple Store-butik. Apple har i dagarna öppnat över 400 butiker.

Beväpnade med filmkamera, vanlig kamera, mikrofoner och en aning trötthet i kropparna bevakade vi öppningen av butiken, först på den exklusiva pressvisning som vi på 99mac, Skånes stolthet Allt om Mac i form av Peter Esse samt ett antal lokala medier från Malmö-regionen och även från andra sidan sundet var inbjudna till.

Därefter var det dags för den stora butiksöppningen och till skillnad från invigningen i Täby Centrum strax norr om Stockholm var personalen en aning mer återhållsam i sitt tjoande och skrikande. Därmed inte sagt att de inte var glada och uppspelta, ljudnivån inne i butiken var stundtals öronbedövande.

Denna gång var det Stefan Bjerstedt från Kristanstad som väntat sedan fem-tiden på morgonen och först vid 06:30 på morgonen släpptes han in av vakterna till värmen i Emporia. Han blev själv förvånad över att hamna först i kön.

- Det här är ju en sak man bara upplever en gång i livet så det var värt att vänta så här länge på att få komma in, berättade Stefan i en intervju med 99mac. Han köpte därefter ett par hörlurar till sin fru och begav sig senare hem igen och vi hoppas att han kom fram säkert.

70 personer har enligt Apple anställts till butiken och precis som i Täby Centrum ska det vara lokala förmågor som designers, musiker, fotografer, diskjockeys, och andra kreatörer som anställts.

Butiken är aningen mindre än den i Täby och har en helt öppen planlösning till skillnad från Täby-butiken som har en stor vägg som delar butiken i två delar. Redaktionen har delade åsikter om vilken av butikerna som är finast. Den här i Malmö har en mer klassisk Apple Store-känsla med den öppna planlösningen.

Hur det ska gå för butiken är skrivet i stjärnorna, men med tanke på att vi lyckades gå vilse i Emporia både en och två gånger, så hoppas vi att kunderna lär sig hitta till Apples butik utan allt för mycket letande.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
47 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.