Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple sparkar chefen över kartorna

För att få tillbaka lite av användarnas förtroende har Apple sparkat chefen ansvarig för kartorna i IOS. De nya kartorna lanserades i september och har fått mycket kritik.

Chefen i fråga heter Richard Williamson och fick gå när Eddy Cue tog över ansvaret för internetmjukvara och tjänster hos Apple förra månaden, uppger nyhetsbyrån Bloomberg. Det har hänt mycket i Apples ledning den senaste tiden med flera chefer som fått gå.

Eddy Cue sägs nu söka råd från utsidan för att få ordning på kartorna i IOS, bland annat hos Tomtom.

Sedan 2007 var det Googles kartor som kom installerade på Apples IOS-enheter. Men de två företagen kommer allt sämre överens och Apple beslutade att lämna ute Googles kartor och istället satsa på en egen app. Google har inte gett upp och utvecklar konkurrerande kartappar för IOS.

Det verkar inte som att de hårt kritiserade kartorna från Apple påverkat försäljningen av den nya Iphone 5. Men att företaget släpper något som fungerar så här pass dåligt är ovanligt. Tim Cook fick be om ursäkt. Några av felen med kartorna i Sverige verkar vara åtgärdade. Som synes på bilden ovan finns Göteborg med på kartan nu om än på fel språk.

Genom att Richard Williamson nu fått lämna sin tjänst blir det en helt ny ledning för gruppen som arbetar med kartorna. Vem som ersätter honom är däremot inte känt än säger Bloombergs källor.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.