Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Konkursansökan mot Crystone dras tillbaka

UPPDATERAD 15:07. Webbhotellet Crystone begärdes på måndagen i konkurs av en tidigare leverantör. Detta skedde en vecka efter att företaget Getupdated meddelat sin avsikt att köpa företaget. Crystone:s VD tillbakavisar alla uppgifter om att bolaget begärts i konkurs och menar att konkursansökan dragits tillbaka - något nu Tingsrätten bekräftar.

Det svenska webbhotellet Crystone begärdes den 17:e september i konkurs av en tidigare leverantör. Crystone, som har verksamhet i Sverige, England , Kanada och USA, är ett av sveriges största webbhotell med kunder som Tele2, Intersport, Studentum och Perlino, enligt företagets hemsida.

I en ansökan till inskickad den 13:e september till Stockholms Tingsrätt (Målnummer K 13620-12), som diariefördes den 17:e september, uppger leverantören, Nordic Guarantee, att de genom inkassobolaget Intrum Justicia försökt genomföra en utmäting hos Crystone AB för att driva in utestående lokalhyror som Nordic Guarantee ingått ett borgensåtagande för.

Utmätningsbara tillgångar visade sig saknas utöver de 16 414 kronor som drivits in av Intrum Justicia. Läs hela konkursansökan här:

.

Borgensåtagandet för lokalhyrorna som Crystone AB tecknat hos Nordic Guarantee löpte mellan den första mars 2007 och den 30:e juni i år. Innan utmätningen genomfördes har Crystone betalat tillbaka 237 772 kronor till Nordic Guarantee.

Totalt återstår en skuld på 133 947 kronor till Nordic Guarantee, enligt bolagets ansökan till Stockholms Tingsrätt. I ett samtal med 99mac bekräftar pressansvarige på Nordic Guarantee att skulden till bolaget ännu inte reglerats.

En kreditupplysning gjord på Crystone AB under förmiddagen visar att ingen kreditrating kan ges på bolaget så länge en konkursansökan finns registrerad. En skuld hos Kronofogden på 51 731 kronor finns också antecknad.

Crystone:s VD Mattias Kaneteg tillbakavisar i ett samtal med 99mac alla uppgifter om att bolaget skulle vara försatt i konkurs, och skyller de rykten som florerar på en konkursansökan från Nordic Guarantee som enligt Kaneteg inkom innan sommaren, något som inte stämmer med den konkursansökan som faktiskt inkommit till Tingsrätten men som under dagen dragits tillbaka av den sökande parten, Nordic Guarantee.

Enligt VD Mattias Kaneteg har han sedan han förvärvade det 2008 rensat upp i ekonomin på Crystone och också löst en skuld som ledde till att bolaget fick en betalningsanmärkning. Mattias Kaneteg uppger vidare att konkursansökan är återkallad. I ett samtal med Konkursavdelningen klockan 14:45 på Stockholms Tingsrätt bekräftar personal där att återkallelsen kommit in under eftermiddagen idag och ligger hos en notarie för hantering.

Crystone säljs åter igen till Getupdated

Så sent som för sju dagar sedan skickade företaget Getupdated AB ut ett pressmeddelande där de meddelar att de har för avsikt att förvärva Crystone och Domain Invest som betalas med 151 miljoner aktier i Getupdated AB, enligt pressmeddelandet.

Detta är inte första gången Getupdated AB äger Crystone. Förra gången slutade det med att Crystone såldes till Mattias Kaneteg, då vice VD på Getupdated, vilket uppmärksammades i bland annat Dagens Industri.

Ägarbolaget Crystone Holding AB har också förvärvat 15,6 procent av Crystone-konkurrenten Servage. Crystone Holding AB står efter försäljningen av Crystone AB inte längre som ägare av det senare bolaget, men Mattias Kaneteg kvarstår som VD i bolaget.

Crystones senaste bokslut är från December 2011 och visade då att företaget mådde väl finansiellt med en omsättning på 41,8 miljoner kronor och en vinstmarginal på 27,6 procent. Moderbolaget Crystone Holding AB visade däremot ett negativt resultat med en förlust på 331 000 kronor. Bolaget har dock 37 miljoner kronor i tillgångar. Allt enligt webbsajten Allabolag.se.

Mattias Kaneteg uppger vidare till 99mac att Crystones verksamhet i bland annat USA går väldigt bra och att även det svenska bolaget har en positiv utveckling.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
47 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.