Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykten om höstlansering av MacBook Pro Retina 13" och påstådda mätresultat

Kommer vi att få se en 13-tumsmodell av MacBook Pro med Retina-skärm i höst eller dröjer det till nästa år? Rykten och mätresultat kan peka på en lansering i höst.

I kölvattnet av WWDC uppmärksammades att Ming-Chi Kuo, en analytiker från KGI Securities, träffsäkert hade förutspått att Apple skulle släppa en Retina-modell av MacBook Pro 15 parallellt med en vanlig modell. Bilden ovan visar hur KGI Securities tänker sig Apples bärbara datorer under 2012 och 2013.

Eftersom rapporten stämde för WWDC har en annan del av samma rapport fått uppmärksamhet i efterhand: att det bara var 15-tumsmodellen som skulle få Retina vid WWDC medan en Retina-modell av 13-tummaren fortfarande arbetades på och skulle komma senare. Efter WWDC uppdaterade analytikern sin rapport med att lanseringen skulle ske i oktober.

Asiatiska DigiTimes som har mer fel än rätt i sina rykten har nu rapporterat att MacBook Pro 13 med Retina-skärm är pågång i höst, kanske rent av tidigare än oktober. DigiTimes bör alltid tas med en stor nypa salt men detta är inte det enda ryktet om 13-tummaren.

Det har även dykt en Geekbench-mätning av en dator med modell-ID MacBookPro10,2 som skulle kunna vara 13-tummaren. Den vanliga 13-tummaren som lanserades vid WWDC har modell-ID MacBookPro9,2 och det kan jämföras med 15-tummaren som har MacBookPro9,1 utan Retina och MacBookPro10,1 med Retina. MacRumors analys av mätresultatet säger att det finns mycket i det som stämmer med en tänkt MacBook Pro Retina 13 tum, allt utom mängden minne.

Dessa mätresultat går dock lätt att fejka, så det är inget definitivt besked. Ibland stämmer de, så sent som i maj i år kom det ut mätresultat som visade sig senare komma från den MacBook Pro 15 utan Retina som släpptes i juni vid WWDC.

Som en motvikt mot dessa rykten skriver 9to5Mac i ett tweet att Retina-modellen av 13-tummaren inte kommer ut i tid till Apples viktiga Back to School-försäljning (dvs inte i augusti) och att inte ens en lansering till julhandeln är trolig, även om den är möjligt:

13 inch Retina MacBook Pro isn't coming for Back to School folks. Even Holidays isn't likely (but possible)

[Via [url="http://www.macrumors.com/2012/07/10/apples-13..."/]MacRumors[/url]]

Om det lanseras en Retina-modell av MacBook Pro 13 tum är det troligt att den hamnar i en högre prisklass än den nuvarande 13-tummaren, precis som med Retina-modellen av 15-tummaren.

Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.