Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Programtips: Dra filer smart med DragonDrop

Har du någonsin tagit tag i en fil, en mapp eller en bild och tänkt dra den, bara för att upptäcka att du inte har destinationen synlig? DragonDrop är ett litet program som löser problemet på ett smart sätt.

Genom att skaka pekaren fram och tillbaka aktiveras ett litet flytande fönster där filen (eller filerna eller mappen osv) som dras tillfälligt kan placeras. Sen går det att i lugn och ro växla till det fönster som är destinationen och dra filen från DragonDrops fönster dit. Det gäller inte bara filer i Finder, det kan vara en bild som dras från en webbsida till exempel.

Det hela förklaras bäst med en video:

Just idag kostar DragonDrop bara 15 kronor i Mac App Store som en del av TwoDollarTuesday, ordinarie pris är 38 kronor. Det går även att ladda ner DragonDrop från dess webbsida för den som vill testa det kostnadsfritt under en period.

DragonDrop kräver OS X 10.7 Lion.

Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.