Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft tar upp kampen mot iPad med Surface

Microsoft har lanserat en egen serie surfplattor under namnet Surface som kan komma att ta upp kampen mot iPad på allvar.

Surface är namnet på två olika produkter som är snarlika men med några viktiga skillnader. Den ena är en tunnare, lättare ARM-baserad produkt med Windows RT och den andra är lite tjockare och kraftfullare (Intel Core i5) med Windows 8 Pro.

Båda produkterna har en 10,6 tum skärm i 16:9-format och ett mycket tunt tangentbord som också fungerar som skydd. Båda produkterna inkluderar USB-port men bara Windows 8-produkten har USB 3. I baksidan av Surface finns ett utfällbart stöd inbyggt.

Just det tunna tangentbordet är nog något som kan får iPad-användare med Apples Smart Cover att bli lite avundsjuka.

Under presentationen av Surface som precis skett i USA underströk Steve Ballmer kombinationen av hårdvara och mjukvara, något som ofta räknas som en av Apples största konkurrensfördelar. I brist på framgångsrika Windows-baserade surfplattor har nu Microsoft valt att ta saken i egna händer. De hamnar dock i en lite prekär sits då de nu direkt kommer att konkurrera med sina partners som vanligtvis levererar hårdvaran till Microsofts mjukvara.

Microsoft ville inte avslöja något pris i dagsläget utan talade bara i vida termer om att vara prissatt konkurrenskraftigt. Frågan är hur priset kommer att stå sig mot iPad som Apple prissatt aggressivt.

Vad tror ni, blir Surface den första riktigt framgångsrika konkurrenten till iPad?

Mer läsning om Surface finns bland annat hos Engadget, Ars Technica och AnandTech.

Kommentarer
59 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.