Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nya Apple TV - Ett sista försök?

I samband med Apples musik-event igår lanserades andra generationens Apple TV. Den här gången har Apple vänt upp och ner på nästan varje detalj. Apple TV, som tidigare innehöll en intern hårddisk för lagring, har nu förvandlats till en svart liten låda som enbart streamar media. Enheten är 80% mindre än sin föregångare och har anslutningar för HDMI, Optisk ljud, 10/100BASE-T Ethernet, IR, Micro-USB (för serviceändamål) och har även 802.11n Wi-Fi. Enheten drivs av samma CPU-krets som iPad, iPhone 4 och nya iPod Touch, med andra ord Apple A4.

Apple TV har som tidigare enbart stöd för video i 720p och filformats-kompatibiliteten är fortfarande strypt till vad iTunes klarar att spela upp.

Mjukvaran är omarbetad med ett väldigt simpelt gränssnitt. En nyhet är att det numera går använda sig av tjänsten Netflix direkt i Apple TV. Som tidigare går det streama all media du har i ditt iTunes-bibliotek över Wi-Fi/Ethernet. En annan nyhet som blir tillgänglig när iOS 4.2 släpps är AirPlay. En funktion som gör det möjligt att t.ex. streama en film från din iPad till Apple TV.

Apple TV har aldrig varit någon storsäljare och att Apple inte har valt att döda produkten tidigare förvånar mig. Detta må vara en sista suck och om den inte lyckas nu, kommer den aldrig slå igenom till dagsljuset. Materialet den använder sig utav finns fortfarande enbart tillgängligt i ett väldigt fåtal länder och kostar på tok för mycket, vilket är den bristande faktorn som Apple tydligen inte lyckats se.

För oss svenskar är marknaden för denna produkt död. Det finns ingen information om nya Apple TV via svenska Apple på nätet och den äldre varianten skyltas det inte med direkt. Dock går det fortfarande göra beställning på den, hur länge återstår att se.

Även om Steve Jobs nämde att filmer, TV-serier osv. kommer komma till fler länder senare under 2010, är förmodligen Sverige inte prioriterat.

Kommentarer
137 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.