Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Test av iPouch

Denna gång skall jag testa ett mjukt tyg-"fodral" från Moshi, iPouch. Testexemplaret har vi fått från den nystartade svenska butiken iStuff.se (www.istuff.se). Ägarna till iStuff.se är förövrigt aktiva här på ipod.se forum.

Varför ska jag då köpa den här istället för att sy en egen? Skillnaden från tex. en Apple strumpa eller en hemgjord tygpåse är materialt, både på utsidan och insidan (de är olika). iPouch är tillverkad i ett unikt material kallat Terahedron. Enligt tillverkaren skall de unika fibrerna i det innersta lagret (mot iPoden) vara konstruerade för att ta bort smutsfläckar och feta fingeravtryck. Det yttre lagret ska vara smutsavstötande. Materialet är även behandlat för att skydda iPoden ifrån statisk elektricitet.

iPouch passar till alla stora iPods medan miniPouch passar till alla mini-iPods. Jag har testat båda, men då de är identiska (förutom storleken) så ges nedan en gemensam bedömning. Båda finns i olika färger.

Det är alltså ett tygfodral, med en ficka på framsidan där man kan stoppa tex hörlurarna. Fickan är lagom stor för att få ner ett par original hörlurar eller liknande, men ska man försöka få ner en fjärr också så blir det för trångt. Lite synd. Insidan av fodralet är gjort av ett material som ska se till att bli av med fingeravtryck, fettfläckar och liknande. Detta är inte något som sker särskilt automatiskt utan jag fick gnugga runt lite lätt medan iPoden låg därinne, och mycket väl så blev faktiskt iPoden blankare än innan. Enligt tillverkaren så ska detta ske utan att göra en massa nästan mikroskopiska repor som en vanlig trasa/tröjan skulle göra. Om det stämmer kan jag iaf inte se med blotta ögat.

Utsidan ska vara vatten- och smutsavstötande, och jag kan väl säga att den höll sig renare än vad en vanlig vit tygbit skulle göra. Men vit kanske inte är den smartaste (men snyggaste) färgen om man vill hålla den ren. Blir Pochen alltför smutsig så är det bara att slänga in den
i tvättmaskinen så blir den ren igen.

På toppen stängs Pouchen igen av en dragsko anordning som jag inte tycker fungerar helt tillfredställande. Det finns inget som blockerar så att öppningen inte öppnas igen av sig själv.

Sammanfattningsvis kan jag väl säga att är du ute efter ett mjukt fodral att stoppa den iPod i så ska du absolut spana in iPouch.

Betyg:

4/5

+ fack för hörlurar
+ tar bort smuts (till viss mån)
+ kan tvättas i maskin

- facket för hörlurar har inte plats för fjärr
- gräs etc. fastnar lätt i materialet
- lite "billig" konstruktion på snöret

Tack till iStuff.se som försåg oss med testprodukterna.

Kommentarer
21 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.