Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple stoppar Skype över 3G

Version 1.3 av Skypelklienten har släppts, men den observante noterar säkert per omgående att två saker saknas: stöd för push och stöd för Skypesamtal över 3G. Och inte helt överraskande är det Apple som stoppat åtminstone den senare funktionen, för Skype berättar i en kommentar på webbsajten 9to5Mac att de haft en version av Skype som fungerar över 3G-nätet klar i flera månader.

I Apples regler för vad man får göra och inte göra på en iPhone finns det ju som bekant en regel som säger att en applikation inte får kopiera en redan inbyggd funktion i telefonen, och Apple anser tydligen att Skype-samtal över 3G-nätet är just det.

Ska man vidare spekulera i varför Apple gör på det här sättet så finns givetvis också misstanken om att det är AT&T som har ett finger med i spelet. Det amerikanska telefonbolaget har ett 3G-nät vars kvalitet inte står ett U-land långt efter och skulle folk börja köra en massa Skypesamtal över 3G-nätet skulle det redan hårt ansatta dito helt sonika lägga ner. Att AT&T och givetvis alla andra mobiloperatörer skulle förlora stora pengar på att folk ringde via Skype istället för via det vanliga GSM/3G-nätet är heller ingen svårare gissning.

Trist är det hur som helst. Såna här saker spelar ju Apples konkurrenter rakt i händerna, tyvärr.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
14 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.