Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Spåra stulen dator med Undercover

Det känns ganska otroligt att någon skulle lyckas stjäla min MacBook Pro men om det skulle ske vill man gärna sätta händerna på tjuven. Sedan ett par dagar kör jag programmet Undercover vilket ger mig några ess i ärmen!

Om datorn blir stulen kontaktar man Orbicule - tillverkaren av Undercover och anger sitt Undercover ID. Tjänsten som legat tyst i bakgrunden på min dator aktiveras då och börjar rapportera IP-numret där datorn befinner sig. Dessutom aktiveras iSight kameran och börjar ta bilder av den nya "innehavaren". Vore hemskt roligt att följa en sådan jakt här på 99mac!

Fungerar det verkligen?
Kenneth Burman är datoransvarig på Kråkbergsskolan i Sunderbyn strax utanför Luleå. Den 3:e April förra året blev skolan bestulna på ett antal nya Macbooks. Vad dom inte visste var att datorerna hade Undercover installerat och rapporterade var dom befann sig. Kamerorna lyckades till och med få bild på tjuven:

Macbooktjuvar klev rakt i fällan - IDG.se

Mac360.com har även testat Undercover:
Mac360: Someone stole my mac, part 1
Mac360: Someone stole my mac, part 2

Läs mer på Orbicule.com:
orbicule.com/undercover/

Programmet kostar $49 USD eller cirka 295kr.
Undercover ingår numera i mac.se paketet.

Läs mer om uppdaterade mac.se 2008

Kommentarer
49 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.