Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac "bakom ridåerna"

Martin öppnar dörren till det heliga rummet. Här inne står 99mac.com

Vi har satt ihop ett litet bildreportage ifrån det nya webhotell som jag och grabbarna på Immitt tillsammans håller på att skapa. Allt började när jag frågade om 99mac fick plats hos Janne och Ola ute i Sickla - ett sätt att minska kostnaderna för att hålla 99mac igång.

I ett övergivet skyddsrum började planerna växa fram - idag finns 3-fas el indraget, kyla och Ola har varit jätte-jätte-jätte duktig som byggt en hel vägg med elektriskt manövrerad ståldörr tillsammans med Janne. Jag har lyft upp tre av dom stenarna som finns till vänster om dörren!

Under projektet har vi haft problem med den internetförbindelse som Carambole levererat och den är nu helt utbytt mot en ny och har aldrig krånglat sedan dess.

I området kring Sickla håller man på att bygga södra länken (vägprojekt) vilket har gjort att återkommande strömavbrott plågt området. Immitt har en stor UPS installerad och snart har även vi en 85+kg tung rackare på plats. Då BÖR problemen vara borta.

Tanken med webhotellet är att vi ska erbjuda ett trevligt, smidigt och Mac-fokuserat webhotell öppet för 99mac medlemmar och andra som behöver lite plats ute i cyberrymden. Alla "bekvämligheter" som backup (till disk eller robot), UPS:er, avancerad brandvägg och snygga svarta rackskåp finns eller är på väg.

Ta en titt på bilderna så får du se en bild på den server som du just NU besöker!

http://www.99mac.com/pics/immitt_web/index.htm

Kommentarer
50 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.