Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Core Computer blir InLife

99mac har varit i kontakt med konkursförvaltare Mikael Holst för att få veta mer om konkursen i Core Computer.

Sedan konkursen den 11:e December 2002 har Holst gått igenom händelseförloppet och inkommit med bouppteckning i konkursen. Totalt är skulderna 12.739.713 kronor och vid konkurstillfället fanns inte mer än ca 14.000kr kvar i likvida medel varav en tredjedel utgör rikskuponger (!).

Mikael Holst meddelar att ingen utdelning kommer ske vilket innebär att alla som har anspråk på Core Computer inte kommer få tillbaka några pengar. 99mac har fått ebrev ifrån kunder som förskottsbetalat pengar till Core för att sedan avräkna utförda tjänster och levererade produkter - något som straffar sig vid konkursen.

Som vi tidigare skrivit är det dock leverantörerna som får största smällen med Apple Computer som största enskilda fordringsägare.

I bouppteckningen finner vi även att moderbolaget Core Invest AB som ägde huvuddelen (71% av aktierna) nu också är försatt i konkurs.

Ur allt detta reser sig nu ett nytt bolag. Resterna av det gamla bolaget har köpts av fd anställda för ca 400.000 kronor - det fanns flera anbudsgivare men de var inte beredda att betala speciellt stora summor enligt Holst.

Mikael Holst räknar med att avsluta konkursen i sommar och kommer då presentera en officiell förvaltarberättelse där vi kanske får dom sista ledtrådarna till varför framgångsrika Core hamnat i knipa.

Det nya bolaget

99mac ringer till fd Core Computer och där svarar personalen som vanligt med "Välkommen till Core". På en direkt fråga om även det nya bolaget skall heta Core vill man inte svara på utan hänvisar till nya VD:n Dan Rubach.

Vi har försökt nå Dan Rubach men han har ännu inte svarat på de frågor vi ställt till honom - vi får säkert en chans att återkomma i frågan.

På hemsidan www.core.se finner man texten "Psst... inom kort kommer glada nyheter presenteras här...".

Uppdatering: 12.00 21/2
Genom vaksamma medlemmar har vi fått information om att det nya bolaget kommer att heta InLife AB och där hittar vi faktiskt hela sju ledamöter och Dan Rubach som VD. Vi räknar med att få mer information om detta inom kort.

En liten detalj: det nya bolaget registrerades en vecka innan Core Computer gick i konkurs.

Uppdatering: 13.12 22/2
Dan Rubach på nya InLife AB väljer att i nuläget inte kommentera eller dementerar ovanstående uppgifter gällade Core Computers konkurs. Han vill dock klargöra att det nya bolaget var ett lagerbolag som köptes i mitten av januari. Vidare hänvisar Rubach till en ressrealase som publiceras i kommande MacWorld.

Relaterade nyheter

Corekonkurs drabbar branschen

[ 22. februari 2003, 13:17: Meddelandet ändrat av: Martin Belak ]

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.