Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Mac OS X 10.3 "Panther" är släppt!

<br> <center><a href=/nyhetsbilder/panther-klient.jpg target=_blank><img src=/nyhetsbilder/panther-klient.jpg border=0></a></center>

Apple har i dag äntligen släppt lös en svarta katten. Programmet börjar inte skeppas förrän den 24:e oktober, men det går bra att beställa redan nu. Många har väntat länge på Mac OS X v. 10.3 som är det officiella namnet. I jämförelse med v. 10.2 (Jaguar) har Panther förbättrats på ett flertal punkter. Förutom en ren prestandaförbättring har många nya funktioner tillkommit. Mail och Finder är två av programmen som fått en ordentlig uppfräschning. Snabbväxling av användare, smidig fönsterhantering med Exposé, FileVault, FoontBook och inbygg Fax är ett axplock av vad som tillkommit.

<center><img src=http://www.apple.com/macosx/panther/images/index_hero_062303.jpg>
</center>

Saxat från AppleStore:
Finder. Allt du behöver, bara ett klick bort.
Nu går arbetet både lättare och snabbare. Alla dina favoritmappar, hårddiskar, iDisk, servrar och flyttbara medier visas till vänster i alla Finder-fönster. Färgkodade etiketter gör det enkelt att hitta och ordna viktiga filer och mappar.

iChat AV.Ansikte mot ansikte. Var du vill.
Nu är den personliga videokonferensen här för att stanna. Med iChat AV kan du samtala med någon ansikte mot ansikte via Internet, i hög kvalitet på hela skärmen. Röstchatta med kristallklart ljud. Var du än befinner dig.

Exposé. Hitta fönstret du letar efter. Nu.
I Exposé kommer du åt alla öppna fönster genom att trycka på en tangent. Visa alla öppna fönster som miniatyrbilder, visa fönster i ett särskilt program eller göm alla fönster för att snabbt hitta en fil på skrivbordet.

FileVault. Säkert, tillförlitligt och snabbt.
Skydda viktiga dokument med kraftfull AES-kryptering i 128 bitar. FileVault krypterar och dekrypterar automatiskt allt innehåll i din hemkatalog.

Byt användare. Dela dator med andra.
Dela Mac med andra användare snabbt och problemfritt. Med ett klick kan du byta till ditt eget skrivbord, med alla dokument och program precis som du lämnade dem. Du behöver inte logga ut från ett annat användarkonto först.

Panther börjar säljas den 24 oktober, men går redan nu att beställa via
<a href=http://tracker.tradedoubler.com/click?p=11612&a=294802&g=0&url=http://store.apple.com/Apple/WebObjects/swedenstore?productLearnMore=M9227 target=_blank>AppleStore</a> för 1495 kr.

Du som beställer en ny Mac (som levereras med 10.2) från och med idag kan för självkostnadspris uppgradera ditt operativsystem till Panther. Erbjudantet gäller endast datorer sålda från och med den 8:e oktober och framåt. Priset i USA är $ 19.95. Du som har beställt en maskin, men inte fått den levererad kan försöka ringa din leverantör för att få fakturan utsälld på dagens datum. På så sätt är du också berättigad till rabatten.

Kommentarer
282 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.