Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Säg hej till Nokia 8

Efter ett gäng billigare telefoner är det nu dags för HMD att släppa sitt första flaggskepp som bär namnet Nokia 8.

Efter att ha lanserat en modern version av Nokia 3310 och några billigare smarta mobiler har det äntligen blivit dags för HMD Global att visa upp sin första flaggskeppsmodell – Nokia 8.

Den nya luren visades upp vid ett lanseringsevent i London under onsdagskvällen och bjuder på bättre prestanda än syskonen Nokia 5 och Nokia 6. Skärmen är på 5,3 tum med Gorilla Glass 5 och upplösningen 2 560 x 1 440 och på insidan sitter systemkretsen Snapdragon 835, 64 gigabyte lagring och 4 gigabyte primärminne.

Nokia 8 kommer med dubbla 13-megapixelsensorer och Carl Zeiss-optik. Den ena sensorn fångar svartvita bilder för bättre skärpa och ljusstyrka, likt hur Huawei gör på sina nyare telefoner.

HMD lyfter fram funktionen dual sight som aktiverar fram- och bakkamerorna samtidigt, vilket ska ge intressanta valmöjligheter vid exempelvis livesändningar. En annan funktion är Ozo Audio som möjliggör inspelning av 360-graders ljud.

Telefonen levereras med systemversionen Android 7.1.1 och kommer uppskattas av Google-fans då HMD Global i princip lämnat systemet orört. De utlovar också flitiga uppdateringar, med säkerhetsuppdateringar samma dag som de släpps.

Köpare får välja mellan fyra färger, Polished Blue, Polished Copper, Tempered Blue och Steel. Det rekommenderde priset är 599 euro, vilket borde innebära en svensk prislapp på omkring 6 000 kronor. När telefonerna börjar säljas är inte klart än.

Kommentarer
16 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.