Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Disney lämnar Netflix – startar egen tjänst

Walt Disney kommer sluta att visa filmer hos Netflix och istället satsa på en egen strömmande videotjänst.

Med start 2019 kommer Disney att sluta leverera filmer till Netflix och istället satsa på en egen strömmande videotjänst, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Anledningen är att Disney på sikt hoppas öka sina egna intäkter.

Walt Disney Company meddelade sitt beslut tillsammans med en kvartalsrapport i tisdags som bland annat visar att deras sportnätverk ESPN är under press. Också sportkanalen kommer att börja en egen videotjänst under 2018.

Disney-chefen Bob Iger säger att de nya videotjänsterna kommer att ge företaget "mycket större kontroll över vårt öde på en marknad i snabb förändring."

Filmjätten Disney är en av de mest välkända namnen i Netflix-katalogen, och med det nya beslutet kommer filmer som Toy Story 4 och Frozen 2 istället att visas via den egna tjänsten. Företaget har däremot inte bestämt vad som kommer att hända med Marvel-filmer och Star Wars-filmerna efter 2018.

Netflix meddelar att de kommer att fortsätta att göra affärer med Disney globalt och att de exklusiva Marvel-serierna kommer att finnas kvar. I ett uttalande säger de:

"Amerikanska Netflix-användare kommer att ha tillgång till Disney-filmer fram till slutet av 2019, inklusive alla nya filmer som visas på bio fram till slutet av 2018."

Återstår att se vad det här innebär för svenska Netflix, där Disney-utbudet redan idag är ganska skralt. Vi får också vänta och se om den nya Disney-tjänsten blir tillgänglig utanför USA.

Kommentarer
19 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.