Glada nyheter: Paint försvinner inte

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Under måndagen rapporterade vi om en support-artikel hos #Microsoft som fick det att låta som att programmet Paints dagar var räknade i och med den kommande Windows 10 Fall Creators Update. MS Paint är en av de äldsta programvarorna i Microsoft och mycket omtyckt. Supportartikeln fick därför många att reagera och nu förtydligar Microsoft att Paint inte är dödförklarat än.

Paint kommer istället att finnas att hämta från Windows Store och alla huvudfunktioner kommer att integreras i nya Paint 3D, enligt Microsofts blogg.

"Idag har vi sett ett otroligt stöd för och mycket nostalgi kring MS Paint. MS Paint är här för att stanna, det kommer bara att ha ett nytt hem snart, i Windows Store där det kommer att vara tillgängligt gratis, säger Megan Saunders, chef för 3D på Microsoft."

I den kommande Windows 10 Fall Creators Update kommer Paint att fungera som Internet Explorer – det vill säga finnas där, men Microsoft kommer att uppmuntra användare att istället använda Paint 3D. Företaget har ännu inte meddelat när Paint kommer att släppas i Windows Store.

Skriven av Ida Blix

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.

Nya läckor påstås visa bilder på Samsungs kommande storformatstelefon och även zoom-fokuserade kameraegenskaper.

Från och med september kan du sätta in pengar på ditt eget konto med hjälp av Swish om du har Nordnet som bank.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.