Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsung anklagas för könsstereotyp beskrivning av Bixby

Samsung rullar idag ut röstassistenten Bixby till Galaxy S8 och S8 Plus-användare i USA men många har reagerat på de ord som beskriver den manliga och kvinnliga rösten till Bixby.

Igår meddelade Samsung att Galaxy S8 och S8 Plus äntligen får stöd för den smarta röstassisten Bixby i USA. Personer som har varit uppskrivna på Bixby Early Access Program fick Bixby redan i slutet av juni men nu lanseras den på bred front i USA.

Många har börjat utforska möjligheterna med den smarta assistenten och de har upptäckt att Bixby är något av en könsstereotyp figur. Det går bland annat att välja om du vill att Bixby ska ha en manlig eller kvinnlig röst.

För att underlätta ditt beslut har Samsung valt att hjälpa dig på vägen genom att sätta förklarande hashtags under de olika rösterna i inställningar. Den kvinnliga Bixby beskrivs som käck, tydlig och gladlynt (chipper, clear och cheerful). Den manliga Bixby däremot beskrivs som bestämd, självsäker och tydlig (assertive, confident och clear).

Flera personer har uppmärksammat de könstereotypa beskrivningarna och Samsung skriver i ett uttalande till Gizmoodo att:

– Vi arbetar flitigt med att ta bort beskrivningen i inställningarna. Vi tar ständigt till oss och lär oss av våra kunders feedback.

Det är dock inte alla som fått Bixby än untan det kan dröja några dagar innan Bixby rullat ut till alla Galaxy S8 och S8 Plus-användare.

Kommentarer
72 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.