Rykte: Bara OLED i Iphone 2018

Apple uppges förbereda tre nya Iphone-modeller med OLED-bildskärm till 2018, och väntas helt övergå till skärmtekniken.

Det har ända sedan förra året cirkulerat uppgifter att #Apple kommer att debutera en Iphone med OLED-bildskärm under 2017. Bland annat rapporterades i april att Apple beställt inte mindre än 70 miljoner skärmpaneler från Samsung. Nu rapporterar Nikkei att #OLED kommer att användas i samtliga nya Iphone modeller "från andra halvan av 2018".

Enligt rapportens källor överväger Apple att lansera tre Iphone-modeller nästa år, gissningsvis under tidig höst eller sensommar. Det skulle isåfall stå i kontrast till årets uppsättning, där Iphone 7S och 7S Plus tros få LCD-bildskärmar av äldre snitt, och Iphone 8 som blir den första telefonen från Apple med OLED-skärm.

Rapporten säger också att planerna för nästa års "Iphone 9" fortfarande kan komma att ändras. En utmaning är att få tag på tillräckliga volymer av OLED-bildskärmar. #Samsung uppges bli exklusiv leverantör av paneler till Iphone 8, men som det tidigare skrivits om ska Apple ha fört samtal även med #LG och #Sharp. LG Display väntas dock inte få upp sin produktion i tillräckliga mängder förrän 2019, så Samsung lär kvarstå som den huvudsakliga leverantören även nästa år.

LCD-skärmarna till kommande Iphone 7S och 7S Plus kommer precis som för dagens modeller att tillhandahållas av JDI och Sharp.

Läs mer:

Apple beställer 70 miljoner OLED-skärmar
Motstridiga uppgifter om OLED-tillverkning

Den fjärde betaversionen av IOS 11 för utvecklare har precis släppts. Betan innehåller uppdateringar av notiscenter, ikoner, Airdrop med mera.

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Apple uppges köpa utrustning och investera i forskning och utveckling av OLED-teknik.

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.