Rykte: Apple beställer 70 miljoner OLED‑skärmar

Apple uppges ha lagt en beställning på inte mindre än 70 miljoner OLED-skärmar till nästa Iphone, från ärkerivalen Samsung.

Förra veckan visade Samsung upp sitt nya mobila flaggskepp Galaxy S8, där en av de mest framträdande funktionerna är Super AMOLED-bildskärmen som fyller nästan hela framsidan.

Även Apples nästa mobiltelefon ryktas få en ordentlig nydesign, där en av huvudfunktionerna är en ny skärm där Apple tar steget från IPS-teknik till AMOLED. Rykten från förra månaden pekade ut kinesiska BOE som en av Apples nya leverantörer av skärmpaneler. Sent förra året uppgavs däremot att Samsung skulle bli exklusiv leverantör, men även leverantörerna Pegatron, Foxconn/Sharp och Wistron har cirkulerat.

Nu kommer en ny rapport från Nikkei som uppger att Apple lagt en beställning på inte mindre än 70 miljoner OLED-paneler från just Samsung. Det hela är inte helt oväntat då Samsung är en av världens ledande tillverkare av AMOLED-paneler. Vad affären är värd uppges inte, men enligt en tidigare rapport från Wccftech har de båda mobiljättarna ett avtal värt mer än 4 miljarder dollar eller 36 miljarder kronor.

Kommentarer
8 svar

Sjuttontummaren gör följe med en rad andra Apple-produkter som hamnar på Apples lista över föråldrade produkter som inte längre stöds.

Routrar är inte direkt den sexigaste teknikprylen på marknaden och många gör sitt bästa för att dölja den svarta klumpen så gott det går. Asus hoppas dock på bättring med sin nya trådlösa router.

I Taiwan inleds snart datormässan Computex, och Asus tjuvstartar genom att visa upp en ny hybriddator som blir tunnast i klassen.

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.