Rykte: Apple beställer 70 miljoner OLED‑skärmar

Apple uppges ha lagt en beställning på inte mindre än 70 miljoner OLED-skärmar till nästa Iphone, från ärkerivalen Samsung.

Förra veckan visade Samsung upp sitt nya mobila flaggskepp Galaxy S8, där en av de mest framträdande funktionerna är Super AMOLED-bildskärmen som fyller nästan hela framsidan.

Även Apples nästa mobiltelefon ryktas få en ordentlig nydesign, där en av huvudfunktionerna är en ny skärm där Apple tar steget från IPS-teknik till AMOLED. Rykten från förra månaden pekade ut kinesiska BOE som en av Apples nya leverantörer av skärmpaneler. Sent förra året uppgavs däremot att Samsung skulle bli exklusiv leverantör, men även leverantörerna Pegatron, Foxconn/Sharp och Wistron har cirkulerat.

Nu kommer en ny rapport från Nikkei som uppger att Apple lagt en beställning på inte mindre än 70 miljoner OLED-paneler från just Samsung. Det hela är inte helt oväntat då Samsung är en av världens ledande tillverkare av AMOLED-paneler. Vad affären är värd uppges inte, men enligt en tidigare rapport från Wccftech har de båda mobiljättarna ett avtal värt mer än 4 miljarder dollar eller 36 miljarder kronor.

Kommentarer
8 svar

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.

Den här veckan är det premiär för en opera om Steve Jobs i Santa Fe, USA. Det har tagit två år att förbereda uppsättningen som kommer att köras endast sex gånger.

Företaget Nonda har flertalet produkter för att hjälpa disträa och glömska personer. Nyligen testade vi den smarta nyckelhittaren Ihere som även kunde användas som selfie-kontroll. Nu åker Nondas produkt Zus in i vårt testlabb.