Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google vill minimera störande annonser

Google satsar på att minimera störande annonser i webbläsaren Chrome med hjälp av nya funktioner och guider för utvecklare.

#Google jobbar på att skapa en bättre upplevelse på internet genom att hjälpa utvecklare att undvika störande annonser. Igår skrev Google på sin nyhetsblogg att de gått med i initiativet Coalition for Better Ads som är en branschgrupp som strävar mot en bättre annonsupplevelse på internet.

Nyligen publicerade gruppen Better Ads Standard som ska hjälpa företag ska undvika störande annonser på sina webbplatser. Annonser är avgörande för många företag men väldigt ofta upplevs annonser som störande. Detta gör att det är många som blockar alla typer av annonser, även de som inte är störande.

Som en del i projektet tillhandahåller Google även nya verktyg för företag och utvecklare så att de ska kunna skapa ett berikande annonsklimat på sina webbplatser. Bland annat lanserar de Ad Experience Report som ska hjälpa företag att förstå hur den nya standarden påverkar deras webbplats med hjälp av skrämdumpar och videor på exempel av störande moment som finns på webbplatsen. Google har även skapat en guide som ska hjälpa företag på traven.

Google lanserar även betaversionen av tjänsten Funding Choice i Nordamerika, Storbritannien, Tyskland, Australien och Nya Zeeland. Tjänsten kommer även till fler länder under 2017. Funding Choice går ut på att företaget kan skicka ett personligt meddelande till besökare som använder annonsblockerare, där de kan be dem tillåta annonser på den specifika sidan eller betala en slant för att stödja sidan utan att se reklam.

Google planerar även att #Chrome ska sluta visa annonser på webbplatser som inte följer Better Ads Standards, inklusive Googles egengenererade annonser.

Läs även:
Google Chrome kan få inbyggd annonsblockerare

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.