Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsungs irisavläsare inte särskilt säker

Samsung Galaxy S8 har imponerat på många sätt, men varken ansiktsavläsaren eller irisavläsaren skyddar mobilens innehåll på ett säkert sätt.

När vi testade Samsungs nya flaggskepp #Galaxy S8 hittade vi mycket att tycka om, men också funktioner som inte levde upp till förväntan när det gäller användbarhet och säkerhet. Särskilt kritiserade vi de två inloggningsmetoderna där kameran läser av ansikte eller ögonen för att ge åtkomst till telefonen. Vi konstaterade att det var alltför enkelt att komma in i telefonen genom att bara använda ett fotografi taget från Facebook eller annan plats.

Nu har Chaos Computer Club också visat hur enkelt det är att kringgå irisavläsaren. Det som behövdes var en digitalkamera, en laserskrivare och ett par kontaktlinser för att komma in i telefonen. I en video visar de också hur de gick tillväga.

För att ha data säkert förvarad i Galaxy S8 är dessa funktioner inget att rekommendera, utan fingeravtrycksläsaren samt PIN-kod fungerar bättre.

Här kan du läsa vårt test av Samsung Galaxy S8 Plus.

Kommentarer
26 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.