Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ikea Trådfri får stöd för Apple Homekit, Google Assistant och Amazon Alexa

UPPDATERAD. Ikea ska uppdatera sin serie smarta lampor för kompatibilitet med Apple Homekit, Google Assistant och Amazon Alexa.

#Ikea smygstartade sin serie smarta lampor redan förra året, men officiell lansering av #Trådfri som sortimentet heter skedde i slutet av mars. En brist var dock att systemet inte var kompatibelt med andra aktörer på marknaden, trots att det enligt Ikea använder protokollet Zigbee Light Link. Ikea lovade i maj att Trådfri skulle uppdateras för att fungera med Philips Hue och andra Zigbee-produkter.

Nu meddelar Ikea att en uppdatering kommer att rulla ut under sommaren och hösten, som ska göra Trådfri kompatibel med digitala assistenter som Amazon Alexa, Google Assistant och Apples ramverk Homekit. Detta ger betydligt större möjligheter för Ikeas lampor och andra produkter att fungera tillsammans med andra smarta hemmet-prylar.

Uppdatering: Ikea bekräftar för 99mac att en uppdatering av mjukvaran ska släppas i sommar som ger funktionaliteten till befintliga produkter. Uppdateringen ska också säkerställa kompatibilitet med Philips Hue Bridge.

Läs också vårt snabbtest av Ikea Trådfri.

Kommentarer
16 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.