Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

iPhone 4 i händerna på 99mac

Mitt under pågående frukostmöte hos 99mac tittade nya iPhone 4 fram. Här är några första bilder och kommentarer från ett lyriskt 99mac team

Lite oväntat dök så äntligen iPhone 4 upp på redaktionen imorse och skapade kalabalik när alla ville leka med nykomlingen. Jag kan säga det direkt - iPhone 4 skapar uppståndelse och det är nog telefonens allra främsta funktion. Det är helrätt att dra fram den här telefonen när det ringer...

Dödsgreppet existerar
Vi kan tyvärr bekräfta att dödsgreppet existerar - det går att skärma av antennen rejält genom att greppa telefonen i dess nedre vänstra hörn. Om du håller telefonen normalt verkar det inte påverka mottagningen mycket men vi har lyckats sänka mottagningen från fem till en pinne genom att pressa tummen hårt mot telefonen.

Ett enkelt test med Bredbandskollen visar följande:
Utan dödsgreppet: 5.6Mbit ned, 1.3Mbit upp
Med dödsgreppet: 2.3Mbit ned, 1,1Mbit upp

Våra första bilder
Ni har alla läst testerna och sett närbilderna från amerikanska sajter under ett par veckor nu så vi kommer inte gå in på djupet på samma sätt utan sammanfattar våra första reaktioner.

Första intrycket: den ser ut precis som man förväntar sig men skärmen är mycket bättre än jag vågat drömma om. Den är verkligen superhögupplöst och allt är knivskarpt. Imponerande av Apple att ta fram en så bra skärm.

iOS4 använder vi redan på våra äldre iPhones så "wow-känslan" av ett nytt operativsystem har redan börjat falna. Klart är dock att Apple lyckats fräscha upp både mjuk & hårdvara på ett naturligt sätt. Det känns självklart att uppgradera och det är helt smärtfritt - något som inte alla leverantörer har lyckats med historiskt sett.

I frontlinjen både då och nu. Visst har det hänt en del sedan vi skäggiga (nåja) män körde Mac OS 8 och tyckte Apple var bäst. Diskussionerna gick varma. Nu är det inte något snack längre

Jag hade läst att iPhone 4 skulle vara betydligt tunnare än iPhone 3Gs men i mina ögon är det inte jättemycket som skiljer. Den är smalare men jag tycker ändå inte den känns "tunn" i ordets rätta bemärkelse.

VI har bara haft telefonen i ett par timmar så vi har inte hunnit testa saker som mottagningsproblem, batteritid osv. Kom gärna med tips & förslag på vad ni vill ha testat!

Kommentarer
57 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.