Kinesiska myndigheter vill strama åt App Store ytterligare

Kontrollen från den kinesiska regimen hårdnar med avseende på appar för live-streaming i App Store.

Kina är sedan tidigare känt för att ägna sig åt kraftig censur av Internet för att avvärja vad som beskrivs som politiska hot. Amerikanska Freedom House har flera år i rad rentav konstaterat att Kina har världens minst fria Internet, efter länder som Syrien och Irak.

Reuters rapporterar nu att kinesiska myndigheter har kallat Apple till ett möte för att få bort appar som erbjuder live-streaming från App Store. Tidigare i år tvingades Apple att ta bort New York Times nyhetsapp av samma protektionistiska skäl.

Apple har ännu inte kommenterat Reuters rapport.

Skriven av Carl Halldin

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.