Kinesiska myndigheter vill strama åt App Store ytterligare

Kontrollen från den kinesiska regimen hårdnar med avseende på appar för live-streaming i App Store.

Kina är sedan tidigare känt för att ägna sig åt kraftig censur av Internet för att avvärja vad som beskrivs som politiska hot. Amerikanska Freedom House har flera år i rad rentav konstaterat att Kina har världens minst fria Internet, efter länder som Syrien och Irak.

Reuters rapporterar nu att kinesiska myndigheter har kallat Apple till ett möte för att få bort appar som erbjuder live-streaming från App Store. Tidigare i år tvingades Apple att ta bort New York Times nyhetsapp av samma protektionistiska skäl.

Apple har ännu inte kommenterat Reuters rapport.

Skriven av Carl Halldin

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Efter ett gäng billigare telefoner är det nu dags för HMD att släppa sitt första flaggskepp som bär namnet Nokia 8.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Enligt nya rapporter kommer Apple att spendera omkring åtta miljarder kronor på eget videomaterial till Apple Music. Upp till tio nya serier ska släppas till tjänsten det kommande året.

Instagram rullar ut en ny – fast gammal och välbeprövad – funktion, nämligen trådade kommentarer.