Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apples nyhetsapp stoppas i Kina

Apples nya app News har bara lanserats i USA, men fungerar för amerikaner på resa i andra områden. Det gäller däremot inte Kina, där åtkomst till appen blockerats.

Med IOS 9 har Apple lanserat appen News, som samlar nyhetsflöden och artiklar skräddarsydda till användaren. Appen finns än så länge inte tillgänglig i Sverige, utan bara i USA. Användare med amerikanska konton har dock inte haft några problem med att komma åt innehållet under resa i andra länder.

Detta gäller dock inte i Kina, vilket upptäcktes av Larry Salibra som använder appen News i Hongkong. Han rapporterar nu att tillgången till nyhetsappen skurits av under en resa in i Kina. Även i Hongkong fungerade inte tjänsten, om telefonen anslöt till det kinesiska mobilnätet CMCC. Apples karttjänster stryps på ett liknande sätt i Kina, och ersätts av kartor från det kinesiska företaget Autonavi.

Uppgifterna lyfter den problematik Apple står inför i takt med att Kina blir en allt viktigare marknad för företaget. #Kina är redan Apples näst största intäktskälla, vilket ger den kinesiska regimen större inflytande över Apple vad gäller censur av tjänster i landet. Ett annat exempel på detta är när musiktjänsten Apple Music lanserades i Kina förra månaden, men utan den direktsända radiostationen Beats 1. Enligt anonyma källor är det Apple själva som stängt av åtkomsten till appen News i Kina, rapporterar New York Times.

Agerandet speglar också hur andra aktörer så som Google tvingats begränsa sitt innehåll i Kina. Förra året rapporterade 99mac också att sökmotorn Duck Duck Go helt blockerats i Kina.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.