Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

RBC: "Apple borde köpa Disney"

En av världens största investmentbanker argumenterar för att Apple borde göra en gigantisk affär och köpa upp mediakoncernen Disney.

Apples aktiekurs har en trygg framtid, enligt investmentbanken RBC Capital Markets. Bankens analytiker Amit Daryanani räknar med att #Apple kommer redovisa intäker på 53,5 miljarder dollar detta kvartal, motsvarande 477 miljarder kronor. Apples egen prognos är intäkter på mellan 51,5 och 53,5 miljarder dollar.

Särskilt positiva är RBC inför Apples Iphone-strategi, där de större Plus-modellerna säljer bra och driver upp det genomsnittliga priset. Årets kommande Iphone-modell väntas också bli en succé, liksom att Apples tjänstesektor växer.

Gå ihop med Disney

I ett memo argumenterar RBC också för en helt spekulativ storaffär, nämligen att Apple borde köpa mediakoncernen #Disney. En sådan affär skulle enligt Daryanani skapa en "teknik- och mediakoloss som ingen annan", och utöka Apples inflytande inom tjänster, innehåll och media enormt mycket. Det skulle också kunna lägga grunden för Apples länge omtalade strömmande TV-tjänst. Enligt Macrumors skriver Daryanani:

– Tillsammas skulle Apple och Disney ha omedelbar tillgång till global distribution via Apples installationsbas och den globala digitala butiken Itunes, och ett massivt bibliotek av innehåll och studiokapacitet genom Disney för att skapa framtida filmer och tv-program. En digital innehållstjänst skulle kunna sättas ihop relativt snabbt. Apple har fördelen att kunna integrera tjänstens pris till konsumenter i sin hårdvara. Till exempel; köp en ny Iphone och få 12 månaders prenumeration på tjänsten på köpet.

Apple har uttalat en ambition att dubbla storleken för sin kategori Tjänster till år 2020. Ett köp av Disney skulle onekligen hjälpa dem att nå det målet. Amit Daryanani menar också att en sådan superaffär skulle vara ett bra sätt för Apple att spendera en del av sitt stora kapital. Han skriver dock att sannolikheten för en sådan affär är liten, men att den är "högre än noll procent".

Finns kopplingar

Även om RBC ägnar sig åt ren spekulation finns det sedan tidigare kopplingar mellan Apple och Disney som skulle underlätta en eventuell affär. Apples tidigare vd Steve Jobs ägde också animationsstuidion Pixar, som länge hade ett distributionsavtal med Disney. 2006 köpte Disney upp Pixar, och som ett resultat blev Jobs den störste enskilde aktieägaren i Disney med runt sju procent av aktierna. Efter Jobs död övertogs aktierna av en trust som leds av Laurene Jobs.

Vad tycker du? Borde Apple öppna plånboken och köpa Disney?

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.