Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Kvartalsrapport

Åter rekord för Apple

Apple hade sitt bästa julkvartal någonsin, där en stor del av intäkterna säkrades av efterfrågan på Iphone.

#Apple har presenterat sina siffror för bolagets första kvartal 2017, vilket i kalendern är fjärde kvartalet 2016 innefattande månaderna oktober, november och december. Apple rapporterade intäkter på 78,4 miljarder dollar och en vinst på 17,9 miljarder dollar. Det motsvarar 686 miljarder kronor i intäkter respektive 156 miljarder kronor i vinst. Båda siffrorna innebär nytt rekord för Apple under ett julkvartal.

En stor del av de goda siffrorna tillskrivs en mycket stor efterfrågan på Iphone 7 och Iphone 7 Plus. Totalt sålde Apple 78,3 miljoner Iphone-enheter under kvartalet, vilket är en uppgång från föregående år där siffran var 74,8 miljoner. Enligt Apples vd Tim Cook är Iphone 7 Plus företagets mest populära "plusmodell" av Iphone, mer populär än både Iphone 6 Plus och Iphone 6S Plus. Under kvartalsrapporten sade Cook att Apple underskattat efterfrågan på 7 Plus, vilket har lett till bristande tillgång som har påverkat försäljningen negativt.

Tjänster växer

Bra har det också gått för Apples tjänster. Kategorin slog rekord med intäkter på 7,2 miljarder dollar under kvartalet (motsvarande 63 miljarder kronor). Betaltjänsten Apple Pay växte ordentligt med 500 procent fler transaktioner jämfört med samma period föregående år, och tre gånger så många användare. Apple uppgav att deras mål är att kategorin tjänster ska växa med det dubbla under de kommande fyra åren.

Även butiken App Store slog rekord, med försäljning på motsvarande 26 miljarder kronor bara under december månad.

Mac växer, Ipad krymper

Försäljningen av Mac växte lite från föregående år, och Apple sålde totalt 5,4 miljoner Mac-datorer (jämfört med 5,3 miljoner Q1 2016). Ipad fortsatte att sjunka, och 13,1 miljoner enheter såldes jämfört med 16,1 miljoner motsvarande period föregående år.

Apple gav följande riktlinjer för Q2 2017:

  • Intäkter på mellan 51,5 och 53,5 miljarder dollar.

  • Bruttomarginal på mellan 38 och 39 procent.

  • Rörelsekostnader på mellan 6,5 och 6,6 miljarder dollar.

  • Övriga inkomster/utgifter på 400 miljoner dollar.

  • Skattesats på 26 procent.

Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.