Spotify kommer officiellt till Apple Watch

Utvecklaren av tredjepartsappen Snowy, tidigare Spotty, kommer att samarbeta med Spotify för att lansera en officiell Spotify-app till Apple Watch.

I slutet av januari i år rapporterade 99mac om appen Spotty för #Apple Watch som skulle göra det möjligt att välja och spela musik via Spotify direkt i klockan. Detta var dock ingen officiell app från Spotify och Spotty fick ändra namn till Snowy eftersom Spotty ansågs vara för likt #Spotify.

Appen fick även kritik för att gränssnittet i väldigt hög utsträckning påminde om Spotifys IOS-app, och appen lanserades aldrig. Nu har dock Snowys grundare Andrew Chang uttalat sig i ett inlägg på Reddit att Spotify och Snowy ska samarbeta för att utveckla en officiell Spotify-app till Apples smarta klocka. Andrew Chang skriver:

– Jag är exalterad över att kunna berätta att jag kommer jobba nära Spotify för att lansera Snowy till Apple Watch som en del av Spotifys officiella IOS-app. Spotifys kraftfulla uppsättning av utvecklingsverktyg till IOS har gjort det möjligt att ta fram Snowy men jag längtar efter att kunna ta appen till nästa nivå med hjälp av de erfarenheter och verktyg som finns på Spotify.

Det är ännu oklart exakt när appen kommer till Apple Watch.

Kommentarer
3 svar

Den olycksdrabbade telefonen Note 7 är uppenbarligen saknad av många användare, och Samsung uppges nu planera en begränsad återkomst i hemlandet Sydkorea.

Apple fortsätter att satsa på rörlig bild för att locka fler till musiktjänsten Apple Music, och nu det senaste som fått premiär är en hiphop-dokumentär.

App Store blir en allt viktigare inkomstkälla för Apple, och bara under första halvan av detta år har butiken dragit in mer pengar än hela företaget gjorde för tio år sedan.

Med Honor 9 vill det Huawei-ägda mobilmärket bli nummer ett bland Europas unga konsumenter, och detta ska göras med dubbla kameralinser och blankpolerade färger.

Apple köper upp Sensomotoric Instruments och får därmed teknik för ögonspårning. Tekniken innefattar både virtuell och förstärkt verklighet.

Den europeiska kommissionen dömer Google till rekordböter och ålägger bolaget att ändra sina sökalgoritmer för att inte missgynna konkurrerande tjänster.