Spotify kommer officiellt till Apple Watch

Utvecklaren av tredjepartsappen Snowy, tidigare Spotty, kommer att samarbeta med Spotify för att lansera en officiell Spotify-app till Apple Watch.

I slutet av januari i år rapporterade 99mac om appen Spotty för #Apple Watch som skulle göra det möjligt att välja och spela musik via Spotify direkt i klockan. Detta var dock ingen officiell app från Spotify och Spotty fick ändra namn till Snowy eftersom Spotty ansågs vara för likt #Spotify.

Appen fick även kritik för att gränssnittet i väldigt hög utsträckning påminde om Spotifys IOS-app, och appen lanserades aldrig. Nu har dock Snowys grundare Andrew Chang uttalat sig i ett inlägg på Reddit att Spotify och Snowy ska samarbeta för att utveckla en officiell Spotify-app till Apples smarta klocka. Andrew Chang skriver:

– Jag är exalterad över att kunna berätta att jag kommer jobba nära Spotify för att lansera Snowy till Apple Watch som en del av Spotifys officiella IOS-app. Spotifys kraftfulla uppsättning av utvecklingsverktyg till IOS har gjort det möjligt att ta fram Snowy men jag längtar efter att kunna ta appen till nästa nivå med hjälp av de erfarenheter och verktyg som finns på Spotify.

Det är ännu oklart exakt när appen kommer till Apple Watch.

Kommentarer
3 svar

Superhjältar, trollkarlar och rymdäventyrare står på menyn när Fulkultur sätter Marvels filmuniversum under luppen.

En 40-årig man som anklagas för att ha mördat sin fru kan fällas efter att data från hustruns Fitbit-armband lagts fram som bevis.

Under parollen "Today at Apple" ska dussintals kostnadsfria seminarier erbjudas i alla Apples butiker med start i maj.

EU-kommissionen utreder svenska mobiloperatörer efter misstanke att de ägnar sig åt samverkan för att hindra konkurrens.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".