Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Test: iMac 27" Quad Core

Det är lätt att prata om superdatorer, och det är lätt att ta fram superlativen som beskriver hur snabbt något är. Apple har gjort det misstaget några gånger under sin historia, främst i kriget mellan PowerPC G4 och Intels Pentium III-processorn där de kallade G4 Cube för en “superdator”. Nåja.

Apple anno 2009 låter siffrorna tala istället: upp till 16GB minne, upp till 2TB hårddiskyta, och givetvis då med den version jag testat: en Intel Core i5-processorer med fyra kärnor vardera, på 2.66GHz vardera.

Givetvis är detta inget annat än ren sifferporr och jag skulle ljuga om jag inte erkände att jag sitter och bara önskar att min MacBook Pro från i somras skulle plötsligt dö en snabb och spektakulär död så jag fick slita fram kreditkortet och beställa en iMac istället.

Givetvis är den senaste generationen iMac med den superstora 27″-skärmen ett mästerverk. Skärmens bildkvalitet får andra skärmar att skämmas över sin blotta existens och storleken är ju… tja, löjlig. I kombination med en snuskigt hög upplösning (2560×1440) är den som gjord för videoredigering, fotoredigering, programmering, spel, tja, vad du än kastar på den faktiskt.

Jämfört med den andra 27" iMac-modellen, med två 3.06GHz kärnor och 4GB RAM som i mitt test på Macpro fick 192.33 poäng, får den här modellen med fyra kärnor på 2.66GHz vardera hela 209.11 poäng.

Läs resten av testet på Macpro!

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
42 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.