Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Netflix ändrar sitt betygssystem

Inom kort kommer den strömmande videotjänsten Netflix att kassera sitt gamla betygsystem med fem stjärnor. Istället kommer användare ge filmer och serier en tumme upp eller tumme ner.

Netflixs stjärnbetygsystem är snart ett minne blott. Företaget kommer gå från skalan en till fem stjärnor till tumme upp eller ner inom de närmaste veckorna. Netflixs produktansvarige Todd Yellin säger till Variety att företaget sedan 2016 har testat det nya betygssystemet på över hundratusen användare.

Personer som betygsatte filmer och serier ökade med 200 procent i och med det nya systemet. Yellin säger till Variety att Netflix är väldigt intresserade av A/B-tester för att se vilka funktioner som människor svarar bäst på.

#Netflix kommer även börja använda en matchningsfaktor som baseras på användarens smak. En film eller serie kan ges 0–100 procents matchning. Om något till fullo verkar passa en användare kommer matchningen ligga nära 100 procent. Däremot kommer filmer och serier som har en matchning på 50 procent eller lägre inte att betraktas som en matchning.

– Vi lägger mindre vikt vid betygsättning eftersom det inte reflekterar folks beteendemönster och vad de faktiskt tittar på, säger Yellin.

Netflix har upptäckt att användare har en tendens att ge väldigt höga betyg till dokumentärer men betydligt lägre betyg till ”fåniga” filmer. Dock tittar användare i betydligt högre utsträckning på fåniga filmer än dokumentärer.

Kommentarer
30 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.