Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Astmastudie använde Researchkit

Nyligen publicerades en studie som använt Apples medicinska ramverk Researchkit för att samla in forskningsunderlag.

2015 lanserade #Apple sitt ramverk #Researchkit som är speciellt framtaget för medicinsk forskning och studier. Forskare kan skapa egna appar för sina studier och en av de första apparna som gjordes var Asthma Health. Nu har en forskargrupp på Icahn School of Madicine på Mount Sinai i New York gjort en studie som använt sig av astmaappen som forskningsunderlag, rapporterar Apple Insider.

Studien har publicerats i Nature Biotechnology och trots att nästan 50 000 laddade ner appen under det första halvåret var det endast 7 593 personer som godkände och slutförde det elektroniska godkännandet som krävs för att appen ska kunna börja samla information. I slutänden var det endast 2 317 personer som slutförde flertalet tester under de sex månader som studien pågick.

Resultaten jämfördes sedan med andra astmastudier och forskarna har kommit fram till att studien påvisar likande resultat som studier som använt mer konventionella insamlingsmetoder. Yvonne Chan som varit involverad i studien på Mount Sinai säger att detta sätt att inhämta forskningsunderlag passar bäst för studier som görs under en kort tid och som kräver stor spridning över geografiska områden, regelbunden informationshämtning samt snabb återkoppling från medverkande. Vidare säger hon:

– Vår studie demonstrerar styrkan hos hälsoverktyg i mobilen för att kunna skala upp och påskynda den kliniska forskningen så vi kan härleda de bevis som behövs för att förbättra klinisk praxis och förbättra patientvården.

Mount Sinai är ett av de största akademiska sjukhusen i New York, och även ett av de äldsta. Det har flera gånger rankats som ett av USA:s bästa sjukhus. Forskargruppen hoppas nu att denna studie ska fungera som ett sätt att ge Researchkit bättre kredibilitet inom forskarvärlden.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.