Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Hur bra är du på källkritik?

Internetstiftelsen i Sverige har gjort en guide om källkritik på nätet och ett test där du kan testa hur bra på källkritik du är.

Internetstiftelsen i Sverige ansvarar bland annat för att sköta den tekniska driften och administrera .se- och .nu-domänerna. De samlar också årligen in och presenterar statistik om svenskars internetvanor samt driver en mängd olika initiativ.

Ett av dessa är att uppmärksamma vikten av källkritik på nätet. De har gjort ett test där du kan testa hur bra du själv är på #källkritik på nätet. Om du inte får så många rätt går det alltid att använda deras guide om källkritik på nätet.

Guiden har de gjort i samarbete med Viralgranskaren och där går de igenom grunderna som vad en källa är eller varför det är viktigt till teknisk granskning av källor på nätet och hur du sorterar olika källor.

Debatten kring fejknyheter och källkritik blev extra högljudd förra året under det amerikanska presidentvalet och både sidor som Google och Facebook gick efter valet ut med att de skulle göra det svårare att sprida fejknyheter på sajterna.

Hur många rätt fick du på testet?

Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.