Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google: "CIA kan inte hacka nya Android-enheter"

Efter att Wikileaks i tisdags publicerade material som avslöjar att CIA har metoder för att hacka Android-enheter uppger nu Google att många av säkerhetsluckorna redan täppts till.

I tisdags publicerade #Wikileaks 8 761 dokument från CIA. Bland annat så anklagades CIA för att ha en uppsjö program och metoder för att hacka smarta mobiler, TV-apparater och bilar. Apple har redan gått ut med att många av buggarna eller kryphålen som CIA påståtts utnyttja redan är åtgärdade. #Google uppger nu i ett uttalande till Cnet att även de redan åtgärdat många av de buggar som CIA påståtts ha utnyttjat. Heather Adkins som är Googles ansvarige för säkerhetsinformation och integritetsfrågor säger att:

– Vad vi har upptäckt när vi har gått igenom dokumenten är att vi redan har gjort många säkerhetsuppdateringar i både Chrome och Android som skyddar våra användare från de svagheter som påståtts ha utnyttjats. Vi fortsätter att undersöka frågan och vi kommer att fortsätta ta ytterligare åtgärder för att skydda våra användares integritet.

Åtgärderna ska dock finnas i senaste versionen av Android 7.0 Nougat och Chrome 55.0.2883 men det är långt ifrån alla Android-enheter som har senaste versionen av Android installerad. Mobilföretag kan i hög utsträckning själva bestämma om och när uppdateringar av systemet ska skickas ut till olika mobilmodeller. Wikileaks grundare Julian Assange sade i en presskonferens som strömmades på Periscope att:

– För vissa system såsom Android som har många olika tillverkare finns det inga automatiska uppdateringar av systemet. Det betyder att endast personer som vet om detta kan åtgärda det. Android är markant mindre säkert än IOS, men båda av dem har stora problem.

Vidare säger även Assange att Wikileaks kommer ge berörda företag information om CIA:s hackingmetoder innan de publicerar dem offentligt så företagen kan åtgärda bristerna. Wikileaks planerar på att publicera metoderna efter att företagen åtgärdat problemen.

Kommentarer
32 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.