Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple om CIA-härvan: "Många av sårbarheterna har åtgärdats"

Igår publicerade Wikileaks läckta dokument från CIA som bland annat avslöjar att organisationen kan hacka sig in i IOS- och Andoid-enheter. Nu uppger Apple att många av kryphålen i IOS redan är åtgärdade.

I tisdags publicerade Wikileaks en stor läcka i form av 8 761 dokument som bland annat innehåller hemlig information från CIA:s högkvarter i Langley. Bland informationen som avslöjades finns medel och metoder CIA använt för hackning. Enligt dokumenten ska CIA till exempel kunna hacka IOS- och Android-telefoner för att använda dem som hemliga mikrofoner. Även andra enheter som TV-apparater ska kunna hackas.

#Wikileaks hävdar att CIA nyligen förlorade större delen av sin hacker-arsenal som bestod av bland annat trojaner, virus och fjärranslutningssystem, med mera. Nu går #Apple ut och försäkrar sina användare att de redan åtgärdat många av buggarna som CIA använt sig av för att hacka IOS-enheter. Företaget håller nu på att gå igenom oupptäckta brister i systemet för att kunna åtgärda dem så fort som möjligt. Apple säger i ett uttalande:

– Apple är djupt engagerade att skydda våra kunders privatliv och säkerhet. Tekniken som är inbyggd i dagens Iphone-telefoner uppvisar den bästa datasäkerheten som är tillgänglig för privatpersoner, och vi jobbar ständigt med att leva upp till den standarden. Våra produkter och vår mjukvara är designade för att snabbt kunna få säkerhetsuppdateringar, och 80 procent av alla IOS-enheter har senaste uppdateringen installerad. Vår första analys av läget visade att vi redan åtgärdat många av kryphålen i senaste IOS-uppdateringen men vi kommer fortsätta att leta efter kryphål och åtgärda dem så fort som möjligt. Vi uppmanar alltid våra användare att installera den senaste versionen av IOS för att försäkra sig om att de har de senaste säkerhetsuppdateringarna.

I samma veva avslöjades det dessutom att CIA kan avlyssna röster i Samsungs TV-apparater med företagets smarta mjukvara. De TV-modeller som är utrustade med mikrofoner och mjukvara för röststyrning kan förvandla en Samsung-TV till en avlyssningsenhet. Lösningen, som kallas Weeping Angel, ska vara utvecklad i samarbete med den brittiska säkerhetsorganisationen MI5 och försätter TV:n i ett falskt avstängt läge där TV:n i själva verket är igång och avlyssnar omgivningen.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.