Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Panders

Panders

Medlem
  • Registrerad 2005-09-26
  • Senast aktiv 2020-11-09
  • Antal inlägg 84

Foruminlägg

De senaste inläggen Panders har skrivit i forumet.

Tänkte bara säga att jag nu också har gjort precis det som jag frågade i mitt första inlägg, nämligen bytt ut hårddisken. Det blev ett vanligt SanDisk 1GB-kort, direkt från förpackningen, in i minin, vadderade med en prislapp från H&M, och nu är det en fullfjädrad podcastmaskin. Gjorde detta efter att hårddisken börjat bete sig konstigt (synkroniserat jävligt jävligt sakta, och iPoden ibland inte hittats av Windows och istället bara legat och pipit).

Jamen vilken typ, Usb eller Firewire?

Vissa har hävdat att uppdateringen på (i alla fall vissa av) första generationen mini bara kan slutföras om man använder en Firewire-laddare. Vilken typ har ni använt?
Jag har dock själv framgångsrikt omflashat min 1G mini med en usb-laddare.

Det verkar som att dom flesta bara haft ett framgångsrikt resultat med detta när de använt SanDisk-kort. Trist svar men, prova med ett sådant istället.

Ursprungligen av n0ll:

ni är ju totalt värdelösa!

En varning kanske skulle vara på sin plats, eller vad säger moderatorerna?

Ursprungligen av ipodnamazi:

har även köpt så att man ska ha den under vattnet (vadå onödigt ?)

Jo, han/hon skrev faktiskt precis det. Men det kan kanske hända att den här referensen är till ett annat fodral som han/hon också har, som de facto är vattentätt. Allt annat verkar vara ett snart dyrbart självbedrägeri (när personen i fråga badar första gången och upptäcker att musiken stannade).

Men var det 8gb flashminne då alltså? Eller var det en vanlig microdrive? På batteritiden låter det som att det borde varit solid state, men finns dom verkligen i 8gb (och framförallt för 1200:- även om det var en bra deal)?

Har du garanti kvar så ska du lämna in den, det låter som att det kan vara glapp i Hold-kontakten. Om du inte har garanti kvar och känner dig tursam så kan du ju alltid drista dig till att laga den själv. Om du har gjort dom 5 R:en är det ju med största sannolikhet något hårdvarurelaterat.

På min tjejs dator så är två av usb-portarna usb2, och de två andra är usb 1.1..! Vet inte varför det är så, men tydligen ansågs det smart vid en viss period i tiden. Det är ett Asus-kort. Det kanske är samma för dig? Prova att kopiera exakt samma 100 låtar från alla olika usb-portar, och kolla om det blir någon skillnad.

Det verkar verkligen vara den onödigaste funktionen i nya firmwaren. Märkligt..!

Min slocknar också helt. Använder du den som extern disk också? Det kan ju kanske vara det i såna fall, prova att bocka av den funktionen i iTunes och se vad som händer. Gör den så här endast när den laddas från datorn, alltså inte i vanligt vägguttag?

Men att det inte funkade när man åkte in till Los Angeles beror väl förmodligen på att så gott som varenda frekvens är upptagen där? Jag använder själv XtremeMac's Airplay2, och tycker den funkar fint, kanske ett alternativ till iTrip för dom som tröttnat.

Jag läste någonstans där det var någon som tagit isär sin universal dock, och sett att det fanns ett likadant ljudchip i den som i G5. Ljudkvaliteten borde väl då bli den samma?
Sök på iLounge också, där finns flera trådar angående detta ämne som kanske kan göra dig klokare.

Min mini gjorde samma sak, jag gjorde en sökning på iLounge, där dom påstod att det förmodligen var moderkortet. Jag ville inte ge upp så lätt, så jag öppnade den, tog ut hårddisken och batteriet, och satte sedan fast dem igen. Och dra på trissor, den funkade..!
Min poäng är alltså: öppna iPoden och kolla om det helt enkelt inte bara är en kabel som lossnat.

Alltså G5 går endast att ladda via firewire, inte synka. Det har jag själv provat en gång på min gamla dator. Så det som står på Macoteket verkar ju stämma.