Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ulfm

ulfm

Medlem
  • Registrerad 2005-04-18
  • Senast aktiv 2016-08-09
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen ulfm har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • 2015-10-21 13:42
Ursprungligen av Mymac4ever:

Har löst detta

Kan du säga hur? Jag vill oxå bli av med denna tvivelaktiga "finess"!

  • Medlem
  • 2015-06-24 12:54

Nyligen köpt en beg Early 2011 som är försedd med 16 GB Ram och 240 GB SSD (på ordinarie diskens plats) Snabb som f.n är den. Inga som helst problem att t ex redigera video i Adobe Premiere!

Funderar på en Optibay och där sätta i den mekaniska orginaldisken men funderar på om detta kommer att föra med sig sämre batteritid? Det blir ju en enhet till som måste strömförsörjas från batteriet. Nån som har input på detta?

  • Medlem
  • 2015-06-10 11:11

Har nyligen köpt en beg MacBook Pro (Early 2011) och är sjukt nöjd över att åter äga en Mac (var med på SE/30-tiden!).
Problemet(?) är att den har amerikanskt tangentbord men givetvis så är den inställd så jag får svenska tecken MEN...
Hur f.n får man fram vinkelparenteser?? På den svenska MacBooken finns ju tangenter för detta längst ner t vänster på tangentbordet men på US-modellen så finns inte denna.
Har testat med en massa kombinationer med SHIFT, OPTION etc utan att lyckas så please hur?

Operativet är givetvis allra senaste Yosemite

Det är alltså dessa tecken det gäller: < och >

  • Medlem
  • 2013-11-26 16:21
Ursprungligen av lappen71:

Installera VLC eller AVPlayerHD på din iPad så kan du se vilket format du vill.

Tyvärr inte... Detta har jag redan gjort och visst på paddan funkar det men när jag skall "Airplaya" över det till Apple TVn så funkar det dåligt! Antingen bild men inget ljud eller tvärtom... Inte så bra...

Fler förslag mottages tacksamt!

  • Medlem
  • 2013-11-26 15:50
Ursprungligen av Vassius:

Skärmdubblering är tyvärr inget bra alternativ för film. Kvalitetsförlusten är märkbar i bästa fall, bedrövlig i normala fall. Streama från iTunes är det enda som funkar bra från en dator, och då drabbas du av samma begränsningar i filformat som i iOS.

Det du vill uppnå kräver nog att du kopplar in tv:n med hdmi till datorn.

Misstänkte det... M a o är det smidigast (?) att ersätta Apple TVn med en MacMini på samma plats med en HDMI-kabel rätt i rumpan på TVn...? Ett trådlöst tgb-bord + dito mus som komplement blir väl oxå bra antar jag...

  • Medlem
  • 2013-11-26 15:25

Börjar bli trött på att min iPad Air och iPhone inte kan spela upp alla olika filmformat (XVID, MKV, AVI etc) och orkar inte alltid konvertera. Funderar på att köpa en Mac Mini eller Macbook Air för att spela dessa.
Frågan blir då; Kan jag spela upp något som Mac Mini eller Macbook Air kan spela ex via VLC från datorn via Airplay till min Apple TV?
Måste jag då göra det via skärmdubblering? Hur blir då kvaliten om vi förutsätter att "filmen" jag spelar upp är i bra HD...
Eller tar Apple TV emot allt som Mac Mini/Macbook Air skickar utan att behöva gå via skärmdubblering??

Är min fråga begriplig?
Tack på förhand!
/Ulf

  • Medlem
  • 2013-10-23 13:57

Det går (alldeles utmärkt hos mig) att spela upp de filmformat som paddan(iphonen kan hantera från min NAS, (Synology) över WiFi till paddan som sedan, åter via WiFi, skickar dem m h a Airplay till Apple-TV och storplasman på väggen,
Ännu smidigare är att via Synologys app dirigera output från Synology NAS direkt till Apple-TV ist för att ta omvägen via paddan.
Men som sagt fungerar briljant.

  • Medlem
  • 2010-08-18 11:24

De ovala öronpropparna, oavsett storlek, passade inte mig alls, ramlade ur/tätade dåligt = kass basåtergivning.

Efter två månader så slutade en knapp på fjärren att funka:mad:. Ja, jag har givetvis kollat så att det inte är skit i hörlursuttaget etc, provade dessutom lurarna med lika dåligt resultat på tre andra iPhone för säkerhets skull. Inte heller i Macbutiken här i Borås funkade de...

Lämnade tillbaka dem och köpte Apples egna In-Ear, vill ju ha lurar med fjärr på sladden. Dessa är tillräckligt bra i ljudhänseende men sitter mycket bättre i mina öron, förhoppningsvis är byggkvaliteten oxå bättre…

  • Medlem
  • 2009-12-27 11:54

D v s har du råd OCH behov? Köp en nu... Det kommer alltid att komma en vassare, snyggare, snabbare, lättare, bättre, mer strömsnål whatever modell i en relativt nära framtid....

Jag har precis köpt en 3GS 32 Gbyte och undrar hela tiden VARFÖR köpte jag inte en tidigare??

Jag har haft Palm, Pocket PC, Walkmanmobil men detta slår allt!! Den enda som kan komma i närheten är faktiskt min (forfarande fungerande Palm), den lärde man sig oxå på en kvart utan manual....

/Mårten

  • Medlem
  • 2005-05-12 10:25
Ursprungligen av Pentax:

Väl uttalat. Diskuterade iTMS idag med en kompis. Vi kom in på det där med framtida lagring och användande. Vad händer om 10-20 år när AAC och Apples sätt att kryptera sin musik är förlegat och ett annat system tagit vid? Vad gör man då med sitt betalda och nerladdade album? Och vad händer om man skulle vilja byta mp3 spelare i framtiden? Då kan man inte lyssna på sitt köpta digitala album längre.
Nej det finns allvarliga luckor med Apples vilja att tvinga på oss sitt patenterade krypteringssystem. Allvarliga problem som vi inte tänker på nu men som vi kommer bli varse om. Med dagens digitala utveckling så kanske den dagen kommer snabbare än vi tror och då står vi där, snuvade på konfekten. Allt bara för ett idiotiskt koncept!!
Nej, fram för ett allmänt och öppet komprimeringssystem. Sony med sitt Atrac och Apple med sitt AAC kan fara och flyga. Vi är så naiva och giriga idag att vi inte tänker på lång sikt. Om 30 år kommer vi alla skratta åt den digitala hysterin som genomsyrade denna period.

Vad tror ni själva om det jag precis sagt?

Hmm, diskuterade precis med mig själv om samma sak.

Skämt åsido, detta är något vi konsumenter alltid får ta. Som exempel kan väl nämnas fonografrullen som ersattes av "stenkakan". Inte gick det att använda samma apprat där(?) LP-skivan kom & gick (svårt att få en den i CD'n... Var kan man köpa ett kassettdäck snart?

Den video man köpte blir värdelös som inspelare om något år (jo, jag vet att man kan köpa en box och sätta före men hur kul är det att köpa en box till varje TV/Video/TV-kort i datorn etc).

När det gäller ljudbärare som blir obsoleta så har man ju i alla fall hittills alltid kunnat (med rätt utrustning (som oxå kostar extra)) föra över musiken på något "transportmedium". Denna process har tyvärr ofta infört en försämring, suck. Jag har t ex några rullband (någon som är gammal nog här att ha använt en rullbandspelare?) med mitt eget joller på när var typ 1 år men inte har jag någon bandspelare till de...

Några tankar bara...

/Ulf

  • Medlem
  • 2005-05-02 15:22
Ursprungligen av alon:

Hejsan har en ipod mini och när jag skaffade den för 1 månad sedan så läste jag massa och såg att den har en ljud gräns för att kunna säljas i i eu. och lite senare såg jag att man kan ta bort den?.

mina frågor är

går det? och hur gör man om det går?
O rekomenderar ni det?

tackar på förhand / alon

Hej

Googla på "gopod"... Det gjorde jag med min mini och det blev bra!
/U

  • Medlem
  • 2005-04-21 21:49
Ursprungligen av jnx:

Välkommen hit

Hoppas du kommer trivas

Tja, med detta varma mottagande så känns allt helrätt.

Har redan haft god nytta av forumets sök. Har idag tagit bort volmspärren m h a GoPod. Info som fanns att läsa här. Suvve!

/Ulf

  • Medlem
  • 2005-04-20 12:26

Hej alla!

Ny på detta forum men gammal(!) datorräv. Packade upp den igår.... Mmmmm, en Mini som nu skall fyllas med bra musik. Kommer bl a att lägga mina spinningpass på den (är spinledare på Friskis&Svettis). Blir skönt att slippa alla MiniDiscar & CD-skivor som dräller i träningsbagen!

Vi hörs!

Ulf

1