Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Misza

Misza

Medlem
  • Registrerad 2004-12-19
  • Senast aktiv 2017-08-02
  • Antal inlägg 17

Foruminlägg

De senaste inläggen Misza har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2017-07-13 14:40
Ursprungligen av Jaw_B:

Har kört både över wifi och 4g med samma resultat. Kan nämna att jag kör på en ipad 10.5 om det kan påverka. Klickade dock runt bland en massa program i svt play appen, och tillslut hittade jag ett som faktiskt körde igång (The Borneo Case). Detta program kör igång varje gång, så ingen slumpmässighet. Men samtliga av de andra programmen jag testade står bara och buffrar tills man får ett felmeddelande.
Tycker förövrigt att det känns som batteriet slukas snabbare än i beta1?

Jag har klickad på massa slumpmässiga program i svt appen och alla fungerade men visst det kan ha betydelse att Du kör på en iPad, själv använder jag en iPhone och angående batteritider då känns det så just nu att min har halverats i senaste betan

  • Medlem
  • 2017-07-13 12:50
Ursprungligen av BlackSmp:

De två releaserna är samma. Det brukar vara så att utvecklarbeta N = public beta N-1

Apple today released the second public beta of iOS 11 to its public beta testing group, allowing non-developers to download and test the new operating system ahead of its fall launch. The second public beta of iOS 11 comes a little over two weeks after Apple released the first public beta and it corresponds to the third developer beta that was released earlier this week.

Helt rätt men som sagt jag har inga problem med svt och har inte ens installerad om appen sen iOS10. Testa bara med 4G utan Wifi eller på ett annat Wifi nät eftersom alla iOS 11 betor har problem med Wifi. På vissa Wifi nät fungerar allt som det ska och på andra vissa appar har stora problem. Utan Wifi verkar allt flytta på ganska bra.

  • Medlem
  • 2017-07-12 21:44
Ursprungligen av Jaw_B:

Fungerar inte i public beta 2 Hur testade du?

jag använder beta 3 (utvecklarversionen) inte beta 2 som komut idag (public relase)
kan se live kanaler samt spelar upp allt fån arkivet

  • Medlem
  • 2017-07-12 11:48
Ursprungligen av Jaw_B:

Ni som kör beta3.. någon som testat svtplay, plex eller telia play+?

svtplay fungerar med iOS11 beta3

  • Medlem
  • 2015-12-21 22:11

Vet inte hur det fungerar med Eve Weather och Room men Energy fungerar inte att lägge som trigger eller action tillsamans med andra enheter som tex Philips hue. Alla program som kan hantera dem funktioner bara kraschar så fort man lägger Eve Energy. Det ser ut som en bug i senaste Home Kit.

  • Medlem
  • 2015-12-04 13:55

Tror inte att Du hittar idag en sån avancerad lösning med BT eller Wifi, Du få snarare titta på en Z-Wave lösning. Där kan Du oftast exportera data och tex Fibaro (Z-Wave) har bra funktioner för att se grafer och jämföra olika uttag med varandra.

Jag använder själv alla tre lösningar BT, Wifi, Z-wave

Elgatos EVE har 30 meters BT täckning och det är bara teoretiskt, inte om man använder den inomhus.
Belkin Wemo app fungerar väldigt bra efter senaste updateringen, oftast kan det vara andra saker som ställer till för dem som skriver recensioner.

Alla de lösningar samplar värde varje gång Du öppnar appen, Elgato Eve samplar annars var 10e minut, Belkin vet faktiskt inte hur ofta den samplar och i Z-Wave oftast ställer man det själv.

I Elgato Eve Du är bunden till appen i mobilen, hos Belkin till appen och till molntjänsten och i Z-wave till din egen hub, dator eller i vissa varianter till molntjänsten. Alla pluggar har nån sorts minne som sparar data i antal dagar om de har ingen kontakt med resten av systemet.

  • Medlem
  • 2015-12-04 12:24
Ursprungligen av Basss:

Frågar här istället för att starta en ny tråd:
Finns det nått sånt här system (energimätning + av/påslag, gärna timerstyrt) som bara använder vanlig WIFI?

Jag vill ha nått där det räcker med att man köper ett enda uttag, som sen kommunicerar över wlan, antingen mot en "server" man kör på pc/mac/linux, eller mot en cloudtjänst. Finns det?

Titta på Belkin WeMo Insight Switch, den har precis allt Du behöver och finns i Sverige hos många butiker

  • Medlem
  • 2015-11-08 20:56

Det är precis som homekit fungerar, man kopplar ihop en enhet med icloud konto, Philips Hue eller Elgato Eve med hjälp av respektiva appar efter det oavsett om det är Wifi eller Bluetooth så kan de prata med andra appar eller enheter utan att man behöver para ihop de. Den inforamtionen sparas på en iCloud konto i nyckelringen. Darför det är så viktigt att vara inloggad på samma konto och ha nyckelringen aktiverad på den iPhonen/iPaden som användes för att lägga till alla homekit enheterna. Mer kan man inte göra.

tex. ATV pratar själv med Elgatos Eve med hjälp av Buetooth och informationen från iCloud (se till att de är innom bluetooth räckvid)
Philips Hue är mindre krävande när det gäller placering eftersom den använder Wifi bryggan.

Jag känner till alla problem med fjärranslutningen och det är själva homekit som fungerar delvis ganska långsamt eller inte alls som fjärranslutning. Så länge man befinner sig innom samma nätverk då fungerar homekit som den ska.

Som några har skrivit tidigare: prova logga ut/in på iCloud, stäng av sätt på nyckelringen i värsta fall testa med ett nytt iCloud konto bara för att se om Ni kan få det att fungera. Ibland hjälper det att nollställa nyckelringen.

Hoppas verkligen att Apple jobbar på att förbättra homekit eftersom den är verkligen inte användaevänligt i dag.

  • Medlem
  • 2015-11-08 11:33
Ursprungligen av zinned:

@BlackSmp

Jahopp, då kunde jag inte hålla mig längre

Köpte två nya Hue-lampor igår, enbart vita dock, samt en Eve Room. Jag tycker Room fungerar bra, hittills iaf, men precis som du har jag inte lyckats ansluta den till ATV4. Den söker o söker o söker efter BT-enheten men lyckas inte hitta den. Kan det ha o göra med att flertalet BT-enheter är blockerade från att användas på ATV4?

Av samma anledning har jag inte testat Remote-funktionaliteten med Room, man har väl en svag förhoppning om att den ska fungera ändå på något automagiskt sätt

Du ska inte ansluta Eve Room till ATV med bluetooth. Hela idéen med homekit är att den använder sig av iCloud konto med nyckelringen.

Konfigurationen sker på telefonen med icloud konto och nyckelringen aktiverade sen finns det en inställning att hantera Hem, man kan också använda Elgatos Eve app för inställningar.

Det enda Du behöver göra på ATV är att se till att vara inloggad med samma icloud konto (itunes konto på ATV är inte samma sak)

lycka till

  • Medlem
  • 2015-11-04 14:33
Ursprungligen av Ola:

Min setup med ATV4, Pioneer-förstärkare och Philips TV fungerar båda att starta upp och stänga ner med ATV:n. Men det är som du säger, CEC-är ingen riktig standard utan mer som Bingo-lotto.

Kan bara hålla med. Pioneer-förstärkare och Sony TV:
om allt är avstängd genom att trycka på valfri knapp på ATV fjärrkontrollen gör att förstärkare och TV startar och ställer sig på rätt ingång. När man väljer att villa ATV4 när allt är igång då stängs förstärkare och TV. Samma sak om ATV4 går automatiskt i villaläge och när förstärkare och TV är igång och man tittar på TV då räcker det att trycka en gång på valfri knapp på ATV4 fjärrkontrollen för att byta och ställa om allt automatiskt till ATV4. Volymen styrs också genom HDMI fast bara när ATV4 är aktiv om man inte väljer IR istället.

ATV4 är inkopplad till förstärkaren med HDMI kabel och sen går en HDMI med ARC till TVn

Hoppas Apple uppdaterar snart sin mobil remote app för att kunna styra ATV4 också med den

  • Medlem
  • 2015-11-04 10:17
Ursprungligen av Stefan:

Känns oroväckande att jag verkar vara ensam med detta problem. Ska ominstallera apparna och prova igen när jag kommer hem från jobbet.

Det ser ut att Du har problem med HDCP (Digital Content Protection) om Du ansluter ATV till en skärm som kan inte hantera det då blir det ingen bild, bara ljud. Testa att koppla den till en annan utrustning eller byt HDMI kabel. Alla betald tjänster är krypterade och använder sig av HDCP (Netflix, HBO, filmer från iTunes osv) men tjänster som Youtube, SVT play, TV4 play, förhandsvisning av filmer i iTunes är inte krypterade och då kan Du se alltid bild och ljud.

  • Medlem
  • 2015-10-29 13:07

@zinned
Siri fungerar ganska bra om man använder den inom sitt eget nätverk så fort Du vill använda den utanför som fjärrstyrning då är den extremt långsamt eller slutar fungera oavsätt om Du sitter på 4G eller ett annat Wifi nätverk. ATV3 eller 4 gör inget skillnad heller. Så fort Du provar återställa homekit då börjar riktiga problem som Du kan läsa i tidigare inlägg om ElgatoEve, så jag skulle påstå att själva homekit behövs finetunas och att förbättra Siri skulle inte skada Homekit fungerar faktiskt bättre på engelska än svenska.

  • Medlem
  • 2015-10-29 12:55

@wolf
Visst Philips hue brygga finns i Sverige. Netonet hade den nästan från dag 1. Jag har hunnit använda den ett tag nu. Jag håller med att det är upp till Apple att förbättra hela homekit-Siri funktionen, tror inte att Elgato eller Philips kan göra nått mer åt saken, dem har skapat sina produkter enligt Apples specifikationer och dem kan inte påverka själva homekit-Siri delen.

  • Medlem
  • 2015-10-28 10:57

Har liknande problem med homekit som alla andra fast med Philips hue. Fungerar bra inom mitt hem men homekit remote funktionen fungerar inte alltid och när den fungerar då är den otroligt långsamt. Jag tror inte att det är nått fel på Elgatos Eve, det är homekit som känns att den är forfarande i beta stadiet och efter några tester ser det inte ut att det blir bättre med ATV4. Apple måste satsa lite mer tid och resurser om dem vill att homekit ska slå genom.

  • Medlem
  • 2015-10-16 15:58

lreverse gömmer sig i speed inställningar efter man har höger klickad på klipoet, kollade precis